Hírek

Online könyvtári szolgáltatások

2020. április 20., 17:31

Honlapján és a a közösségi médián keresztül szólítja meg olvasóit a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A Maradj otthon, olvas otthon cím alatt információkat kaphat bárki az elérhető tartalmakról, hasznos adatbázisokról.

Online könyvtári szolgáltatások

Baráthné Molnár Mónika - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Ajánlókat eddig is tettünk közzé könyvekről, folyóiratokról, de most úgy próbáljuk, hogy linket is mellékelünk, ahol az ajánlott mű elérhető.Próbálunk e-learning tanfolyamot is megvalósítani, például számítástechnika tanfolyamot. Az otthoni tanulás igényére reagálva hívjuk fel a figyelmet a honlapunkon olyan gyűjteményekre, amelyek szabadon hozzáférhető online szakirodalmi forrásokról tájékoztatnak. Vagy összegyűjtöttünk elektronikusan elérhető magyar nyelvű szépirodalmat és hangoskönyv-kínáló oldalakat. Ilyenekkel próbálunk mi segíteni. Csak egy kattintás, és akkor már teljes szöveggel elérhetők a fontos, hasznos tartalmak.

A tájékoztató könyvtárosok április eleje óta anyaggyűjtésben is segítenek  a szakdolgozatot íróknak, kutatóknak, vagy akár iskolai feladathoz - elektronikusan elérhető, megbízható forrásból származó dokumentumok alapján.

Horváthné Kupi Ildikó - olvasószolgálati osztályvezető, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Nem konkrét könyvekből fogunk választ keresni az olvasó témájára, hanem könyvtárosok számára hozzáférhető adastbázisokból, avyg pedig olyan helyekről amit inkább talán a könyvtárosk jobban ismernek, mint a laikusok. Olyan dokumentumokat válogatnánk, amit elektronikusan elér az olvasó.”

A könyvtárosok ezekben a hetekben a könyvállomány rendezésével és új könyvek beszerzésével is foglalkoznak. Az otthoni munkavégzés pedig lehetőséget ad például pályázatokhoz kapcsolódó feladatokra, ilyen a közgyűjteményekben fellelhető dokumentumok digitalizálására is.

A veszélyhelyzet miatt a beiratkozások érvényességét és a kölcsönzési határidőket meghosszabbították, valamint nem számolnak fel késedelmi díjat.