Hírek

Óriási sikert értek el a fiatal szombathelyi kézisek

2013. május 29., 18:14

A Haladás VSE serdülő és ifjúsági női kézilabdacsapata is a harmadik helyen végzett korosztálya országos bajnokságában, illetve kupájában. Mindkét vasi zöld-fehér együttest csak a Győri ETO, valamint a Ferencváros előzte meg.

Óriási sikert értek el a fiatal szombathelyi kézisek

Óriási sikert értek el a Haladás VSE korosztályos női kézilabdacsapatai azzal, hogy a serdülő és az ifjúsági korcsoportban is a harmadik helyen végeztek az országos bajnokságban. Ráadásul a fiatalabb korosztály képviselői még sohasem jutottak be a legjobbak közé, így náluk ezzel egy több mint 10 esztendős munka gyümölcse érett be. A vasi zöld-fehérek  serdülő csapata hosszú előcsatározások után kvalifikálta magát a Budapesten megrendezett országos fináléba. Ott ugyan az ETO, valamint a Ferencváros együttesétől simán kikapott, ám a Vác, a Szeged és az Orosháza legyőzésének köszönhetően végül bronzérmes lett.

Győrffy Réka kézilabdázó, Haladás VSE
“Rendkívül sokat dolgoztunk és az érem  igen nagy öröm volt a számunkra. Ugyanis 11 éve nem jutottunk ide be Szombathelyről. Rendkívül sok fiatal játékos is volt nálunk. Előttünk végzett a Ferencváros és az ETO, de igazából számítottunk erre, de nagyon büszkék vagyunk magunkra.”

A szombathelyiek címvédőként érkeztek az országos ifjúsági kupa monori döntőjére. A vasi lányok ugyan mindent megtettek a siker érdekében, de ezúttal a Ferencváros és a Győri ETO együttesei erősebbeknek bizonyultak náluk.

Márkus Dalma kézilabdázó, Haladás VSE
“Természetesen örülünk a harmadik helyezésnek, hiszen ez egy fiatal csapat. De egyben csalódottak is vagyunk, hiszen győzni szerettünk volna. De ha úgy vesszük, akkor tényleg a Győr és a Budapest a két legjobb csapat Magyarországon, így örülünk a harmadik helyezésnek.”

A Haladás VSE kézilabdás utánpótlásánál remek munka folyik, ezt bizonyítják az érmek is. Külön öröm, hogy több korosztály válogatottjába már meghívót kaptak szombathelyi játékosok.