MNB - 2
MNB

Hírek

Korszerűsítették a szentpéterfai szennyvíztisztítót

2013. július 26., 09:58

Kibővítették és korszerűsítették a szentpéterfai szennyvíztisztítót. Mintegy másfél millió euróba került a létesítmény, amely Szentpéterfa mellett az ausztriai Monyorókerék és Németlövő-Csejke települések, valamint a környező szőlősök szennyvízét is tisztítja.

 
Korszerűsítették a szentpéterfai szennyvíztisztítót

Kibővült a Pinka menti települések közös szennyvíztisztítója. Egy év és 7 nap alatt készült el a szennyvíztisztító rendszer Szentpéterfa határában.

V. Németh Zsolt - vidékfejlesztési államtitkár
„Az európai uniós támogatások lehetővé tették azt, hogy annak a kötelezettségünknek, hogy megóvjuk vizeinket, eleget tegyenek és megújítsák a szennyvíztisztítójukat, korszerűsítsék, hogy azoknak a paramétereknek meg tudjanak felelni, amelyet a jogszabályok, meg a mi elvárásaink is megkövetelnek.”

Az avatón felszólaló politikusok az Európai Unió összetartó erejét hangsúlyozták.

Kovács Ferenc - elnök, Vas Megyei Közgyűlés
„Én úgy gondolom, most fog véglegesen eltűnni a határ, amikor már a közüzemi rendszerek, az emberi kapcsolatok is olyanná válnak, mint amilyenek voltak mindig is Európán belül a mesterséges felosztások előtt.”

A határon átnyúló közüzemi fejlesztés után a közlekedésben és az oktatásban is szorosabb együttműködésre készül Szentpéterfa, két ausztriai szomszédjával.