Hírek

Őrzi veretlenségét a Haladás VSE fiú korosztályos kézilabda csapata

2024. március 27., 11:44

Őrzi veretlenségét a Haladás VSE fiú korosztályos kézilabda csapata. Mátés István tanítványai a legutóbbi fordulóban hazai környezetben a Százhalombatta együttesével találkoztak: a gólzáporos mérkőzésen 45 gólt szerzett a listavezető, amellyel újabb lépést tett a bajnoki cím felé.

Őrzi veretlenségét a Haladás VSE fiú korosztályos kézilabda csapata

Évek óta kiváló műhelymunka folyik a Haladás VSE kézilabda szakosztályában. Az U18-as csapat kiválóan szerepel a másodosztályú bajnokságban: az eddig lejátszott valamennyi tétmérkőzését meggyőző különbséggel nyerte. Öt fordulóval a pontvadászat vége előtt utcahosszal vezeti a bajnokságot a vasi zöld-fehér alakulat, amely legutóbb a Százhalombatta csapatát fogadta a Rohonci úti csarnokban.

Mátés István - vezetőedző, Haladás VSE U18

Igen, ezt azért nyernünk kell - hozzáteszem, hogy nem lesz könnyű. A Százhalombatta helyezése kicsit csalóka, mi pedig most négy sérülttel vagyunk jelen pillanatban, tehát egy kicsit vékonyabb kerettel dolgozunk, de hazai pályán remélem, hogy azért be fogjuk húzni ezt a mérkőzést. S különösen örülök annak, hogy itt a centerpályán tudunk játszani.

A vendégek gyorsan hátrányba kerültek. A Haladás kimagasló teljesítményt nyújtott saját kapuja előtt, gyors ellenakciókkal pedig könnyű gólokat szerzett. Jött is a százhalombattai időkérés, de eredménytelenül, mert a zöld-fehér együttes továbbra is koncentráltan játszott. Különösen Farkas László volt elemében, a szombathelyiek irányítója előkészítésben és védekezésben is igazi vezéregyénisége volt csapatának. A szünetben már 12 gól volt a Haladás előnye, amit a térfélcserét követően fokozatosan növelni is tudott. A kötelező győzelem terhe ellenére végig felszabadultan játszottak Mátés István tanítványai, akik végül 45-28-ra nyerték meg a találkozót. Az U18-as együttes legközelebb Gyálon gyarapíthatja pontjai számát.