Hírek

Osztálykirándulás

2011. június 10., 12:50
Kedvelt úticélja Szombathely az iskolai osztályoknak. Nemcsak innen a közelből, hanem az ország más városaiból is számos csoport érkezett a napokban ide kirándulni. A vasi megyeszékhely elsősorban római kori nevezetességeivel vonzza a látogatókat, de a múzeumok és a szabadtéri programok is jó lehetőséget teremtenek a tanév utolsó napjainak hasznos eltöltésére.
Osztálykirándulás

A napokban gyakran lehet találkozni a város utcáin kiránduló csoportokkal. Egy osztály például a Savaria Múzeumba látogatott el, a régészeti kiállítást nézték meg.
"A legértékesebb tárgy ami előkerült, az egy fa asztal, arany is volt ott annyi mint a sár, de azért a fa nem marad meg."
Sokan keresték fel a napokban a Tourinform irodát tanácsért, mit érdemes megnézni a városban.


Békés Ildikó - infromációs menedzser, Tourinform Iroda
"A múzeumok és a kiállítóhelyek mellett az aktív kikapcsolódás lehetőségeit is ajánlani szoktuk a Szombathelyre érkező osztályoknak. Ezek közül a legfontosabbak a Történelmi Témapark, a Tófürdő illetve a Kalandváros."
 
A Legiós Raktárba és a Történelmi Témaparkba Budapestről érkezett egy csoport. A fiatalok előadást hallhattak a római kori harcászatról és hagyományokról. Felpróbálhatták a régi öltözékeket és kézbe vehették a harci eszközöket is. A témapark történetével is megismerkedhettek a diákok.
 "Ha visszamegyünk az ókorba, ez a városfalon kívül helyzkedett el, itt semmilyen építmény nem volt, amiket itt láttok azokat utólag építették fel."
A kirándulók szerint Szombathely szép város. Sok érdekességet láttak és hallottak.

Fanyi Krisztina - tanuló, Kempelen Farkas Gimánzium, Budapest
"Nekem nagyon tetszik. Nekem szenvedélyem az ókori Róma, ezért úgy gondolom, hogy ez a hely nagyon érdekes."
 
Nem véletlenül választották a határmenti régiót a kirándulás úticéljaként.


Horváth Tamás - pedagógus, Kempelen Farkas Gimánzium, Budapest
"A Nyugat-dunántúl eléggé ismeretlen a diákok számára, legalábbis nekem úgy tűnt. És mivel tudtuk, hogy Szombathelynek vannak ókori római hagyományai, ezért választottuk ezt a szombathelyi kirándulást."
 
A kedvelt szombathelyi helyszínek közé tartozik még a Romkert és a Vasi Múzeumfalu. Hamarosan pedig látogatható lesz a megújult Iseum is.