Hírek

Óvodafelújítás

2011. június 23., 16:12

A nyári leállás közeledtével megkezdődtek a felújítások az óvodákban. A legnagyobb fejlesztés a Losonc Utcai oviban lesz, ott már május elején megkezdődtek a munkálatok. Az egész intézmény megújul: új szigetelést kapott az épület, de a teljes fűtés-, víz-, szennyvíz korszerűsítés és az esélyegyenlőség feltételeinek megteremtése is folyamatban van. Az iskola, az óvoda és a szülők együttműködésének köszönhetően a gyerekeket ez mégsem zavarja.

Óvodafelújítás

Nagy a fúrás, kopácsolás a Losonc Utcai Óvodában. Az intézmény 50 millió forintos uniós támogatás segítségével kap új külsőt és belsőt. Ha a munkák a tervezett ütemben haladnak szeptembertől már az esélyegyenlőség követelményeinek is megfelel majd az óvoda. A földszinten kiszélesítették az ajtókat, akadálymentesített bejáratot és WC-t alakítottak ki. De a gyerekek számára is lesznek újdonságok - mondja a vezető.

"Itt volt az óvoda főzőkonyhája, ami már nem főzőkonyhaként funkiconált, hiszen kiszállítással kapjuk az ételt, és nem volt rá szükség, ezért jó lehetőség volt, hogy ebből a helyiségből egy nagyobb tornaszobát alakítsunk ki."
Így az eddig szűkös csoportszobák helyett egy 60 m2-es tornaszobában tarthatják a mozgásos foglalkozásokat.

Balassáné Nagy Andrea intézményvezető, Losonc Utcai Óvoda
"A másik ami újdonság lesz, hogy egy fejlesztő szoba kerül kialakításra, amit kiscsoportos foglalkozásokra használhatnak az óvodapedagógusok, és olyan tevékenységeket is szervezhetünk, ami csak 6-8 fős kisgyereket érint egyszerre."
 
Egy új tálalókonyha is helyet kap az épületben. A munkák előkészítésében a szülők is részt vettek, becsomagolták a termekben maradt bútorokat, letakarták a parkettát. Emellett segítettek a költözködésben. A gyerekek zavartalansága, nyugodt pihenése ugyanis a Neumann-iskolának is köszönhető. Itt kaptak helyet a kicsik az utolsó hetekben.

Kisebb felújítások más óvodákban is lesznek a nyáron. A Játéksziget oviban pédául egy mosdót korszerűsítenek ezekben a napokban, és megszépül ez a csoportszoba is. A gyerekek ettől még zavartalanul tölthetik el itt is a szünet előtti utolsó napokat.