MNB - 2
MNB

Hírek

Óvodai zárvatartás

2011. június 27., 12:29

Az idei nyárra is bezár az óvodák többsége. Azok a szülők, akik nem tudják megoldani a gyerek elhelyezését az ügyeletes intézményeket vehetik igénybe. A város oktatási bizottsága még az év elején határozott az óvodák nyitvatartásáról. A szülőket erről már akkor értesítették. 3 körzetre osztották a várost, az ügyeletben 500 gyermek felügyeletét tudják ellátni.

Óvodai zárvatartás

Már nem sok van hátra a gyerekeknek az óvodából. A Losonc utcai ovisok már csak a héten töltötték itt a napjaikat társaikkal, következő héttől a felújítás miatt nyárra bezár az intézmény. A kisebbek alvással töltötték a délutáni órákat, a nagyobbak, akik jövőre iskolába mennek, már mérnökösdit játszottak.

A Játéksziget Óvodában is az önfeledt játéké a terep. Itt július 11-től 6 hétre zárják be a kapukat.

Geositsné Gerencsér Lúcia intézményvezető, Játéksziget Óvoda
"Az előzetes felmérések alapján  szülők zöme, 98 százaléka meg tudja oldani a gyerekek nyári elhelyezését, vagy szabadsággal, vagy nagyszülőkkel. A maradék néhány gyerek, akinek a megoldását nem tudják családi körülmények között megvalósítani, azokat a város ügyeletes óvodái fogadják."


Június 27-től egészen augusztus 19-ig az ügyeletes óvodák fogadják majd a kicsiket. 3 nagy körzetet alakított ki erre az időre a város, hogy a szülőknek ne kelljen túl messze vinni a gyerekeket.

Vari Orsolya óvodai koordinátor, Polgármesteri Hivatal
"Minden körzetben két-két óvoda váltott időtartamban vesz részt a nyári zárvatartás megoldásában. Ez azt jelenti, hogy minden egyes körzetben nyitva lesz egy óvoda."


Az intézmények nyitvatartását a nem önkormányzati óvodák és a bölcsődék nyivatartásával is egyeztették. Az előzetes felmérések alapján a szülők többsége júlus közepe és augusztus közepe között veszi ki a szabadságát, így akkor várhatóan kevesebb gyermek lesz az ügyeletes óvodákban.