Hírek

Papírforma eredmény született a Ferencváros szombathelyi kézilabda fellépésén

2022. május 10., 18:50

A női NB I-es kézilabda bajnokságban az SZKKA egy félidőn keresztül tudta megnehezíteni az aranyéremre pályázó, nemzetközi rutinnal rendelkező fővárosi együttes dolgát.

 

Papírforma eredmény született a Ferencváros szombathelyi kézilabda fellépésén

Három fordulóval a bajnokság vége előtt még elérhető közelségben volt a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára az NB I-es tagság megőrzése. Bár a Ferencváros ellen a vendégek voltak az egyértelmű esélyesek, sikerült Pődör Zoltán tanítványainak meglepniük a bajnoki címre pályázó zöld-fehéreket. (06:10-) Az első gólt, Bölk révén a Fradi szerezte, de a szombathelyiek jól tartották a lépést. (07:02-) A kiváló hazai védekezés mellé eredményes támadójáték párosult. (15:10-) A 8. percben Horliszka találatával 5-3-ra vezetett az SZKKA. Rendezte sorait a Ferencváros, és a félidő hajrájának kezdetén már fordítani tudott. (38:07-) Ráadásul Kovács Anett kísérletét követően megsérült az addig kiválóan védő Tomasevics. (43:00-) A nagyszünetben 12-17-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban már egyértelműbb volt a bajnokaspiráns fölénye és ez - kisebb periódusokat leszámítva - az eredményességben is megmutatkozott. Janurik védései mellett hatékony volt a fővárosi együttes helyzetkihasználása is. A találkozót végül a Ferencváros nyerte meg 40-20-ra.  

Pődör Zoltán - vezetőedző, SZKKA
Az első félidő azt gondolom parádés volt, abszolút helytálltunk. Jó tempót diktáltunk mind védekezésben, mind támadásban azt gondolom, hogy működött a támadójátékunk és a védekezésünk. Ugye az első félidőben elvesztettük Tomasevicset, aki nagyon jól védett. Illetve a második félidőre kicsit elfáradtunk, próbáltam Én is forgatni a csapatot, kicsit beletenni, belehúzni új játékosokat. Nem igazán állt össze se a védekezés, se a támadás.

Az eredmény a szombathelyiek szempontjából papírforma szerint alakult. Ugyanakkor a bentmaradásért zajló versenyfutás egyik fő esélyese, az Érd együttese győzelmet aratott a fordulóban. Így Pődör Zoltánéknak minél nagyobb gólarányban kellene legyőzniük a Pest megyei riválist. Az Érd elleni kiesési rangadót május 15-én 15 órai kezdettel rendezik az Aréna Savariában.