Hírek

Parádés játékkal nyert a visszatérő szurkolók előtt a Falco

2021. május 03., 13:46

A sárga-feketék magabiztosan, 28 ponttal győzték le a Szegedet az elődöntő párharc első mérkőzésén.

 

Parádés játékkal nyert a visszatérő szurkolók előtt a Falco

Közel fél év után újra szurkolói előtt lépett pályára a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, a sárga-feketék a Szeged együttesét látták vendégül a bajnokság elődöntőjének első felvonásán. A legjobb négybe története során először bejutó Szedeák két korábbi szombathelyi közönség kedvencét, Szrecsko Szekulovicsot és Darrin Govenst is hatalmas tapssal köszöntötte az Aréna Savaria publikuma. A mérkőzés első percei nem a védekezésről szóltak, remek kosarak születtek mindkét oldalon, Bruinsma hárompontosára Govens válaszolt egy szép betöréssel. A szokás szerint csereként pályára lépő Perl rögtön jól szállt be, labdaszerzése után könnyedén fejezte be az akciót, 17-11-es Falco vezetésnél időt kért Szekulovics-mester. A sárga-feketék azonban egyre jobban elkapták a fonalat, Váradi egy visszalépős triplával tette közé a 10 pontos különbséget.

A második etapot jobban kezdték a vendégek, Keller Ákos öccse, Iván zsákolt nagyot, amivel három csökkentette hátrányát a Szeged. Kisebb tűzijáték alakult ki az Aréna Savariában, elkezdtek sülni a kezek mindkét oldalon. Ebből végül a Falco jött ki jobban, Perl Zoltán trojkájával újra héttel vezetett a címvédő. A félidő hajráját is megnyomta a Szombathely, amely a nagyszünetre átlépte az 50 pontot és újra 10 volt az előnye, 53-43.

Parádés jelenetekkel indult a harmadik etap: Keller pattintott passza után Benke faulttal együtt zsákolt hatalmasat. Persze a túloldalon Govenset sem kellett félteni, távoli hárompontossal tartotta meccsben a Szegedet. Ragyogóan működött a sárga-feketék védekezése és támadógépezete is, így egyre nagyobbra nyílt az olló. Anderson újabb triplájával a 20 pontos különbséget is átlépte a Falco, 85-63.

A zárófelvonásra már nem maradtak izgalmak. A végére szétesett a Szeged, a remekül kosárlabdázó Falco a 100 pontot is elérte és végül 28 ponttal, 109-81-re megnyerte az elődöntő párharc első felvonását. A 28 pontig jutó Darrin Govens szerint megérdemelten nyert a Falco.

Darrin Govens - kosárlabdázó, Naturtex-SZTE-Szedeák
“Gratulálok a Falcónak, kitűnő meccset játszottak. Legyőztek minket, most hazatérünk és már a második meccsre kell fókuszálnunk. Ők jól játszottak, mi pedig nem, ezért nyertek, ilyen egyszerű.”

A Falco amerikai irányítója, Kyan Anderson öt triplát süllyesztett el a szegediek gyűrűjében.

Kyan Anderson - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Védekezésben kellett egy kis idő, amíg felvettük a ritmust az egy-egy elleni helyzeteknél. A második félidőben már tudtuk, hogy mit akarnak csinálni és képesek voltunk jobb munkát végezni, hogy levédjük őket.”

Az elődöntő párharc második felvonását kedden este rendezik a Szedeák otthonában.