Hírek

Pelenkák, immunerősítő készítmények érkeztek az Egyházmegyei Karitász szombathelyi raktárába

2024. február 22., 20:43

Pelenkák, vény nélkül kapható immunerősítő készítmények és vetőmagok érkeztek az Egyházmegyei Karitász szombathelyi raktárába. A felajánlások elosztását jövő héten kezdik meg a rászoruló családok között.

Pelenkák, immunerősítő készítmények érkeztek az Egyházmegyei Karitász szombathelyi raktárába

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász minden év elején vetőmagot, immunerősítő készítményt és pelenkákat kap. A kereskedelmi szektor néhány szereplője már tizenharmadik esztendeje nyújt ilyen felajánlásokat a segélyszervezetnek. Az adományokat Vas- és Zala vármegyékben osztják ki. Egy-egy rászoruló család fél évre elegendő pelenkához jut hozzá az akciónak köszönhetően.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
“38 családnak tudunk így most pelenkát ebből a sokból, és körülbelül 377 pelenkacsomag-doboz érkezett hozzánk, valamint megérkezett a vetőmag”

A 18 féle vetőmagból álló csomagokat 177 vidéki családnak juttatják el. Ezen felül a szombathelyi Karitász 1 millió 600 ezer forint értékben saját maga is vásárolt magokat, így plusz 200 háztartást tud ellátni a szükséges vetnivalóval.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
“Szokjanak vissza a családok egy kicsit az egészséges, friss zöldséghez, élelmiszerhez! Nem biztos, hogy mindig a szupermarketekben megvásárolt, ragyogóan ránk mosolygó zöldség a legfinomabb! - tehát nekünk ez a célunk ezzel.”

Folyamatos a forgalom a Karitász szombathelyi raktárában. Múlt héten 16 raklapnyi konzerv-adomány érkezett, jövő héten további három raklapnyi tartós élelmiszerrel bővül a készlet. A most lepakolt adományok kiosztása jövő héten kezdődik.

“Olyan vidéki portáknak és olyan vidéki családoknak szeretnénk ezt most adni, ahol élnek még a nagyszülők, akik tudják, hogy vetésforgóban mit kell most ültetni, melyik növényt szabad egymás mellé ültetni, milyen mélyre kell a magokat hinteni, tehát ezt nem tanulni kell, ez egy népi szokás, egy ősi szokás, és ezt át tudják adni a fiataloknak.”

“Ott az a tényleg hatalmas kert a vidéki házak mellett, és nincs benn’ haszonnövény. Tehát ezért hívjuk mi továbbra is öngondoskodásnak, hogy szokjanak vissza a családok egy kicsit az egészséges, friss zöldséghez, élelmiszerhez! Nem biztos, hogy mindig a szupermarketekben megvásárolt, ragyogóan ránk mosolygó zöldség a legfinomabb! - tehát nekünk ez a célunk ezzel.

A szombathelyi Karitász az adományon túl 1 millió 600 ezer forint értékben saját maga is vásárolt magokat, így plusz 200 családot tud ellátni a szükséges vetnivalóval.

Az adományok kiosztása jövő héten kezdődik.

Múlt héten 22 tonnányi (16 raklapnyi) konzerv-adományt szállító kamion érkezett a raktárba. Jövő héten még három raklapnyi konzervet szállítanak a Székesfehérvári központi raktárból Szombathelyre.