Hírek

Péntek éjfélig még lehet nevezni az idei, 38. Vasi Vasember triatlonversenyre

2022. június 29., 15:22

A legutóbbi küzdelemben 420-an vettek részt. A 40 kilométeres kerékpáros távot tavaly először tehették meg a versenyzők teljes útlezárás mellett. Biztonságuk mellett a szervezők célja az is, hogy minél kisebb fennakadást okozzon a megmérettetés a közlekedésben, ezért idén a régi bucsui utat is bekapcsolják az útvonalba.

 

Péntek éjfélig még lehet nevezni az idei, 38. Vasi Vasember triatlonversenyre

A Csónakázó tóban megtett 1500 méteres úszás után idén is a fedett uszodánál pattannak nyeregbe a triatlonisták. 40 km-t, azaz idén egy picivel többet kell megtenniük, ugyanis a biztonságuk érdekében a szervezők egy új útszakaszt vontak be a versenybe. A régi bucsui, azaz a Nyestei úton tesznek meg néhány kilométert. A balesetmentes biciklizés érdekében a közútkezelő a verseny előtt kijavítja a burkolatot.

Böröcz Miklós – megyei igazgató, Magyar Közút
1.23-1.48 „Előbb-utóbb nyilván ide is eljutottunk volna, de most nem csinálunk mást, mint kátyúkat javítunk ki, illetve olyan szakaszokat, ahol repedések vannak és vannak és balesetveszélyesek. Nyilván ezt mi folyamatosan végezzük az úthálózaton, valamint prioritás alapján. Most a verseny szempontjából ezt előre vesszük. Az volt a kérés, hogy július 9-re ez történjen meg. Nem olyan jelentős mennyiségről van szó, és nem olyan sok burkolathibáról, hogy ezt ne vállalhattuk volna.”

Tavaly 420-an vettek részt a nemzetközi versenyen, amely az Érezd Szombathelyt! programsorozatnak is része.

Horváth Soma – alpolgármester
„Szerintem ez a legkiemelkedőbb sportrendezvénye a városnak, országosan pedig nagyon komoly elismertségnek örvend. Az, hogy 38. alkalommal rendezik meg, és amellett, hogy rengetegen indulnak, a szombathelyiek számára látványban is népszerű esemény. Remélem, sokan lesznek. Az, hogy ezt az utat, ami a közút kezelésében van, a közút egy kicsit még jobban helyrepofozza, az meg azért is nagyon jó, mert egyébként versenyen kívül is a szombathelyiek kedvelt része biciklizésre, futásra.”

Térképen mutatjuk a kerékpáros távot. A triatlonversenyeknél már szinte általános, hogy ezt a számot félpályás, vagy teljes zárással teszik biztonságosabbá. Tavaly először már Szombathelyen is így történt.

Lengyel-Soós Hajnalka - szervező
„Idén sikerült még tovább lépni ebben, ezért egyeztetve a közútkezelővel vizsgáltuk meg annak a lehetőségét, hogy mely útszakaszt tudjuk bevonni ebbe a programba, ezért döntöttünk úgy, hogy a Nardáról érkező kerékpárosok nem Sé felé és Torony felé veszik az irányt idén, hanem Bucsu településre fognak behajtani és a Nyestei úton fognak behajtani az oladi körforgalomba, és onnan folytatják az útjukat a Fedett uszodáig, ami a célállomás.”

A 10 km-es futás a Múzeumfalun keresztül halad majd az eddigi gyakorlatnak megfelelően. A július 9-i versenyre pénteken éjfélig még lehet nevezni.