Hírek

Pető Ernő emlékére tudományos ülést szerveztek a Markusovszky Kórházban

2012. november 20., 17:09

A koszorúzás utáni ünnepségen előadásokkal emlékeztek az egykori igazgatóra,valamint átadták a születésnapi jubileumi érmeket is.

Pető Ernő emlékére tudományos ülést szerveztek a Markusovszky Kórházban

Az annunciáta nővérek emléktábláját és Dr.Pető Ernő szobrát is megkoszorúzták az ünnepi rendezvényen. Az alapító kórházigazgató tiszteletére minden évben emlékérmeket adnak át a Markusovszky Kórházban. Idén az egyik díjazott Prof.Dr.Széll Kálmán lett, aki az intézmény anestesiológiai és intenzív betegellátó osztályát megalapította. A professzor előadásban emlékezett egykori kollégájára, Pető Ernőre.

Prof. Dr. Széll Kálmán
"Szombathelyen egyedüli orvos vagyok, aki őt nem csak, hogy ismerte, de vele kétszer munkatársi kapcsolatban voltam. Oly közel, hogy a műtőasztal egyik felén ő állt, a másik felén én. Tehát nagyon jól ismertem és nagyon szívügyem, hogy az ő emlékét ápoljuk."

Az idei másik emlékplakettet az 5 év elhunyt  István Lajos professzor kapta postumus. A híres hematológus idén lenne 90 éves.

Prof. Dr. Horváth Boldizsár-tudományos és oktatási igazgató
"Ő sokat tett azért,nemcsak, hogy a kórháznak a hírneve növekedjen és a hematológiai és transzfúziológia ellátás magas szinten folyjon Vas megyében. Őneki országos szerepe volt a medicinában."

Az ünnepségen a tudományos ülés után születésnapi jubileumi emlékérmeket adtak át.