
Egymás után készülnek a langallók ebben a kemencében. Ez volt a legnépszerűbb étel szombaton a lukácsházi szőlőhegyen. 17 pincés-kemencés helyszínen készültek a finomságok, saját recept alapján.
Kovács Ildikó
Saját recept. Minden évben újítunk egy picit. Ez a hagymás kenyér. Tavaly csináltunk tepertős kenyeret, aztán gondoltuk, hogy most csinálunk hagymásat, meg kolbászosat is. Van az is, csak el van dugva. Ez meg a kolbászos.
Lukácsházán 3. éve rendezik meg a Pincés-kemencés napokat, amelyre nem csak a környékbeli településekről, hanem Szombathelyről is sokan érkeznek.
Tóth Sándorné
Most először jöttünk, mert néztük a Szombathelyi Tévében, hogy lehetőség van erre eljönni. Tavaly is láttuk már, hogy milyen bő volt a kínálat, és az ínyencségeket gondoltuk, megkóstoljuk.
Természetesen nem hiányzott a gasztronómiai kínálatból a sült gesztenye sem, de az Aszalt gyümölcsök napján az aszalványoké volt a főszerep.
Virág János polgármester, Lukácsháza
A célunk az, hogy a saját szőlőshegyünknek megteremtsük azt a hungarikumát, ami nagyon jellegzetes lenne itt Vas megyében. Ez épül a szőlőhegyre, és épül az egyéb kulináris élményekre.
Minden pincés-kemencés helyszínen finom ételekkel várták a vendégeket. A település célja, hogy évente 2-3 ilyen pincés-kemencés nappal minél szélesebb körben megmutathassa szőlőhegyének értékeit.





























