MNB
MNB - 2

Hírek

Pygmalion a Waldorf-iskolások előadásában

2013. február 01., 16:46

Pénteken este az MMIK-ban mutatta be a Waldorf-iskola 11. évfolyama a színdarabot. Az egész estés mű egy különleges átváltozás története. A diákok nevelésében, készségfejlesztésében nagy szerepe van a változatos művészeti tevékenységeknek.

Pygmalion a Waldorf-iskolások előadásában

A báli jelenetet próbálják a Waldorf-iskola 11. évfolyamosai G. B. Show Pygmalionjában. A kétfelvonásos darabot ma este mutatják be a diákok az MMIK nagytermében. A művészeti iskola évente egyszer drámanapot tart, ekkor a minden osztály színpadra visz különböző alkotásokat.

Ekler Ágnes drámatanár, Waldorf-iskola
"Rendkívül sokféle művészeti tevékenységgel is neveljük és okosítjuk a gyerekeket. Ennek része a drámajáték, amely néha improvizációs játék, néha komoly darabokat adunk elő. Életkornak megfelelően rendkívül hatásos eszköz mindenféle nevelési területen."

A Pygmalion egy szegény sorból származó virágárus lány történetét eleveníti fel. Az ordenáré beszédű Elizából kifogástalan modorú kisasszonyt farag Higgins professzor.

Veszelszki Júlia, Eliza Doolittle
"Az első felében a drámának egy trampli virágárus lányt kell alakítanom, aki a szemetes lánya. Nagyon nagy változáson kell keresztülmennie a szerepemnek a dráma végére. Egy kiegyensúlyozott, úri hölgy kell, hogy váljon belőlem a darab végére."

Elizát saját képére formálja a professzor, de a lelkével nem törődik. A beszédtanárt Sarlay Mátyás alakítja.

Sarlay Mátyás, Henry Higgins
"Nehézség, hogy ennyi ember előtt kell szerepelnem, és általában lámpalázas vagyok. Néha ideges embert játszom, és ebbe könnyű belehelyezkednem, tombolni, őrjöngeni."

A szombathelyi Waldorf-iskola diákjai rendszeresen szerepelnek színpadon. Tavaly Szabó Magda: Abigél című művét adták elő nagy sikerrel.