Hírek

Rágalmazó szórólapokat terjesztettek? Feljelentés és reagálások

2010. szeptember 27., 17:22
A Fidesz az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz. A közleményre a Savaria Fórum nevében Roznár Gyöngyi lapigazgató, a Savaria Post nevében Szilágyi Gábor ügyvezető igazgató reagált.

A Fidesz sajtóközleménye

"Szeptember 25-én, szombaton állampolgári bejelentés alapján a Savaria Post Kft. alvállalkozóit, és munkatársait rágalmazó szórólapok terjesztésén érték képviselőjelöltjeink. A helyszínre érkező rendőrjárőrök intézkedése kapcsán fény derült arra is, hogy a becsületsértő röplapokat a Savaria Fórum városi hetilapba csomagolva terjesztették a város több pontján. A szórólap kiadójaként egy nem létező szervezet: a Lakossági Tájékoztató Bizottság került feltünetésre.

A szocialista érdekeltségi körnek privatizált városi hetilap kiadója ezzel súlyosan megsértette az önkormányzattal megkötött szerződését, és a választások során különösen elvárható közszolgálati alapelveket.

Az ügyben feljelentést tettünk."

Szombathely, 2010. szeptember 27.

Fidesz Szombathelyi Szervezete

 


 

Roznár Gyöngyi közleménye

"A mai napon Marton Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője kiadott egy közleményt. Ebben a Savaria Fórum közszolgálatiságát kérdőjelezi meg amiatt, hogy a városi lapot is terjesztő Savaria Post Kft. szerintük rágalmazó szórólapokat terjesztett. 

Ezúttal közlöm: a Savaria Post Kft. mint vállalkozó végzi a városi lap terjesztését és nincs velük kizárólagossági szerződésünk. Tehát semmi közünk, és beleszólási jogunk sincs arra vonatkozólag, hogy egy velünk szerződésben álló cég még milyen más munkákat végez - miután az általunk rájuk bízott munkát a szerződésben vállaltaknak megfelelően végzi. Ráadásul az elmúlt három évben még egy visszajelzést sem kaptunk amiatt, hogy a lapba más szóróanyag került. Ilyen észrevétel ezúttal sem érkezett." 

Szombathely, 2010. szeptember 27.


Roznár Gyöngyi
lapigazgató
Savaria Fórum

 


 

A Savaria Post Kft. közleménye


"A mai napon a Fidesz Szombathelyi Szervezete kiadott egy sajtóközleményt, amelyben kritizálja cégünk, a Savaria Post Kft. működését.

A Savaria Post Kft. - az elmúlt évtizedben kivívott jó hírnevének és szakmai felkészültségének köszönhetően - több száz céggel áll kapcsolatban. A szóróanyagokat meghatározott közös időpontokban, ugyanakkor - az ügyfelekkel kötött szerződéseknek megfelelően -, mindig elkülönítve juttatja el a postaládákba. Mint terjesztő cég a szóróanyagok tartalmáért nem felel.

A múlt szombaton több ember autókból kikiabálva zaklatta a szórólapokat kézbesítő alvállalkozóinkat. Majd Marton Zsolt és Szakály Gábor városi képviselő közreműködésével rendőrök bekísérték a kapitányságra, illetve felszólították őket, hogy jelenjenek meg ott, mondván: becsületsértő röplapokat terjesztenek. Amint értesültem az eseményről, cégünk ügyvédje bement a rendőrségre, ahol kiderült, hogy mindenféle intézkedés nélkül vitték be és tartották ott dolgozóinkat. A rendőrségen szintén ott volt Marton Zsolt fideszes képviselő is.

Az ügyeletes tiszt arról tájékoztatta a cég jogi képviselőjét, hogy sértettek az ügyben magánvádas úton feljelentést tettek. A magánvádas eljárásban a rendőrség ezen kezdeti szakaszban eljárni nem jogosult a terjesztőkkel szemben, így ők az ügyvéddel együtt eljöttek a rendőrségről, és folytatták a munkájukat.

A Fidesz Szombathelyi Szervezetének sajtóközleményében valótlanul szerepel, hogy a szóróanyagot a Savaria Fórumban juttatták el a postaládákba. Ezt csak olyan valakik állíthatják, akik nem értenek a terjesztéshez, vagy szándékosan el akarják ferdíteni a valóságot. Felháborítónak tartom, hogy húsz évvel a rendszerváltás után politikai nyomásra bárkit is bevihetnek a rendőrségre, pusztán azért, mert a munkáját végzi. Az üggyel kapcsolatban nem hiszem, hogy cégünk munkatársainak kellene szégyenkezniük."


Szilágyi Gábor
Ügyvezető igazgató
Savaria Post kft