MNB
MNB - 2

Hírek

Rapport Richárd berobbant a felnőtt sakkozók elitmezőnyébe

2013. január 29., 17:09

A 16 esztendős szombathelyi nagymester a győztes német Arkadij Naiditschcsal azonos pontszámmal a B-csoport második helyén végzett a hollandiai sakk szupertornán.

Rapport Richárd berobbant a felnőtt sakkozók elitmezőnyébe

Tavaly a sakkozók  U20-as világbajnokságán végzett a második helyen Rapport Richárd. A Haladás VSE 16 esztendős nagymestere ugyanezt az eredmény ismételte meg a Wijk ann Zeeben rendezett szupertornán, ahol a B-csoportban zárt másodikként, ám most már a felnőttek mezőnyében.

Rapport Tamás menedzser
„Ez mindenképpen erősebb ez az eredmény, hiszen itt már a felnőtt mezőnyben érte el.  Olimpikonok, olimpiai bajnokok voltak a mezőnyben,  illetve 2700-as nagymesterek. Ez mindenképpen fontosabb, hiszen együtt játszott, egy légtérben volt a világ elitjével és tőlük is nagyon pozitív visszajelzéseket kapott személyesen is."

Üröm az örömben, hogy Rapport Richárd mindkét tornán a győztessel azonos pontszámmal zárt: az U20-as világbajnokságon a török Ipatovval, míg Hollandiában a német Naiditschcsal. Ennek ellenére a speciális pontszámítás miatt mindkétszer az ezüstérem jutott neki.

Rapport Richárd sakkozó, Haladás VSE
„Én is örülök neki természetesen, de nyilván kicsit zavar, hogy az utóbbi két versenyen ami elég komoly volt, mindkettőben holtversenyes első, de végül csak második lettem. Tehát ez vegyes. De szerintem a finisben mindent megpróbáltam, az utolsó kettőt nyertem, úgy hogy ennél jobban nem sikerülhetett volna a vége felé már."

Rapport Richárd a hollandiai szupertorna előtt 2621 élőponttal  rendelkezett. Remek teljesítményének köszönhetően ezt 25-tel tudta növelni, így lényegesen előrelép majd a sakkozók világranglistáján. Ráadásul minden esélye megvan arra, hogy ezek után a sportág  legjelentősebb versenyeire is meghívást kapjon, azaz bekerüljön a legszűkebb elitbe.