Hírek

Remek szezont futnak a Szombathelyi Aligátorok

2024. március 26., 11:45

Remek szezont futnak a Szombathelyi Aligátorok, akik az OB I/B-s pontvadászatban továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért. Péter Imre tanítványai a legutóbbi hétvégén a Székesfehérvár ellen remekeltek.

Remek szezont futnak a Szombathelyi Aligátorok

Saját nevelésű, zömmel ifjúsági korosztályos játékosok alkotják az AVUS vízilabda együttest, amely az OB I-B-ben remek teljesítményt nyújt a szezonban. A szombathelyi együttes a legkevesebb kapott góllal, hazai pályán veretlenül, második helyről várta a Fehérvár elleni összecsapást.

Péter Imre - vezetőedző, AVUS

Ugyanaz a csapat maradt, tehát nem változott a keretünk. Hat vagy hét ifi játékosunk játszik ebben a csapatban, örülünk neki, hogy fejlődni tudnak, reméljük egyszer majd jó játékosok lesznek.

Az AVUS, már a ráúszát követően begyújtotta a rakétákat, és hatékony támadójátékkal lepte meg ellenfelét. Tudatosan járatták a labdát, saját kapujuk előtt nagy energiákat mozgattak meg, így az első negyedet kapott gól nélkül zárták. Az 5-0-ás előny birtokában sem fékeztek a szombathelyi vízipólósok, a különbség tovább nőtt. Az aligátorok mestere bátran cserélgette játékosait, valamennyien bizonyítási lehetőséget kaptak, és éltek is vele. Az utolsó negyedre elkészült erejével a székesfehérvári alakulat, így már csak a különbség volt kérdéses. A lefújás pillanatában 14-6 állt az eredményjelzőn. Nyolc AVUS-játékos osztozott a gólokon. A győzelemnek és a listavezető botlásának köszönhetően mindössze két pont választja el a szombathelyieket az első helytől. A hátralévő négy fordulóban nagy versenyfutás várható a bajnoki címért. Az AVUS legközelebb április 6-án száll medencébe az Oázis vendégeként a margitszigeti csarnokban.