Hírek

Remekül szerepeltek a Savaria Tenisz Klub versenyzői a Tavaszi Tízek Bajnokságán

2012. május 03., 19:31

A 14 esztendős lányok között Szabó Fruzsina veretlenül végzett az első helyen, míg Babos Eliza kilencedikként  zárt. A szombathelyi teniszezők hamarosan a nemzetközi porondon is megmutathatják oroszlánkörmeiket.

Remekül szerepeltek a Savaria Tenisz Klub versenyzői a Tavaszi Tízek Bajnokságán

Zalaegerszegen rendezték meg az egyik legjelentősebb hazai korosztályos teniszversenyt, a Tavaszi Tízek bajnokságát. A szombathelyi Savaria Tenisz Klubból két ifjú sportoló kapott meghívást a 14 esztendős  lányok mezőnyébe: Szabó Fruzsina és Babos Eliza ragadhatott ütőt. Előbbi az első, míg utóbbi a kilencedik helyen zárt.

Szabó Péter szakedző, Savaria Tenisz Club
Én úgy érzem, hogy az elvárásoknak megfelelően teljesítettek a gyerekek. Hozzá kell tenni, hogy egy kicsit foghíjas volt a mezőny. De ez semmit sem von le abból az érdemből, hogy a  két kislány egy kilencedik és egy első helyet tudott szerezni. Fruzsinát külön ki kell emelni, hiszen a tavalyi évhez képest fejlődött sokat.  

Szabó Fruzsina korosztálya egyik  legtehetségesebb versenyzője Magyarországon. Ranglistavezető és évek óta tagja a válogatott keretnek is. A zalaegerszegi viadalra egyértelműen esélyesként érkezett, és nem okozott csalódást.

Szabó Fruzsina teniszező, Savaria Tenisz Club
Ez egy négy napos torna volt, ahol összesen tízen vehettünk részt. A tíz legjobb játékos. Ha valaki nem tudott eljönni, akkor helyette a rangsorban következő lépett helyette be. Négy nap alatt kilenc meccset játszottam le és én az összeset nyertem.

Szabó Fruzsina amellett, hogy Bolyai iskolában tanul, már készül a nemzetközi versenyekre is. Hamorosan több külföldi erőpróbán is teniszütőt ragad majd.