MNB - 2
MNB

Hírek

Remekül szerepeltek a Szombathelyi Egyetemi SE sportolói a Mezeifutó Országos Bajnokságon

2012. december 07., 16:35

A vasi atléták összesen hét érmet nyertek, melyeknek köszönhetően  az összetett pontversenyben is az igen előkelő harmadik helyen végzett a SZOESE.

Remekül szerepeltek a Szombathelyi Egyetemi SE sportolói a Mezeifutó Országos Bajnokságon

Akárcsak tavaly, idén is a szentendrei skanzen adott otthont a mezeifutók országos bajnokságának. A sportolók szinte ideális időjárási körülmények közepette, jó terepen adhattak számot felkészültségükről. A Szombathelyi Egyetemi SE atlétái összesen hét érmet hoztak haza: egy aranyat, négy ezüstöt és két bronzot. A vasi klub a Munka vándordíja elnevézésű összetett versenyben a VEDAC és az UTE mögött  a harmadik helyen zárt.

Kívés István atlétaedző, SZOESE
"Mindig úgy jövünk haza egy nagy versenyről, hogy elégedettek vagyunk. Ez abból szűrődik le, hogy a buszon remek a hangulat haza felé. A felkészülés során mindent megtettünk azért, hogy ezt  a helyezést várhassuk magunktól. Nem mondom, hogy a 3. helyet, de azt mondom, hogy boldogság, hogy így van." 

A szombathelyi klubból többen - a papírformának megfelelően - jó eredményt értek el, ám az meglepetést okozott, hogy a felnőttek mezőnyében induló Horváth György a vártnál lényegesen jobban szerepelt, az ötödik helyen végzett, így a csapat  bronzérmet nyert. A vasi atléta előkelő helyezésének köszönhetően bekerült az Európa-bajnokságon induló magyar válogatottba.

Horváth György atléta, SZOESE
"Igazból a felkészülés nagyon jól sikerült. Mindenképpen úgy mentem az országos bajnokságra, hogy az első tízben legyek. Ez sikerült is: 5. helyezést értem el, amivel kvalifikáltam magam az Európa-bajnokságra, amire így meghívást kaptam, aminek nagyon örülök."

A SZOESE atlétái közül Horváth György és Varga Dorottya indulhat a hétvégén, Szentendrén megrendezésre kerülő mezeifutó kontinens viadalon. A  vasi egylet  sportolói mindent megtesznek, hogy a két válogatott atléta felkészülését segítsék. Szombaton és vasárnap  pedig Szentendrén szurkolnak majd klubtársaiknak.