Hírek

Remekül szerepeltek a szombathelyi tanulók a duatlon diákolimpia országos döntőjén

2012. november 06., 20:02

Egyéniben  és csapatban is négy-négy érmet nyertek. A legfényesebb medálllal Kívés Bendegúz, Mester Dóra és Nemes Gergő gazdagodott.

Remekül szerepeltek a szombathelyi tanulók a duatlon diákolimpia országos döntőjén

Szekszárdon ideális időben, óriási részvétel mellett rendezték meg a duatlon diákolimpia országos döntőjét. A Szombathelyen földmérést tanuló Kívés Bendegúz címvédőként érkezett a viadalra és taktikus versenyzéssel magabiztosan nyerte meg az "A" kategóriás abszolút országos bajnoki címet.

Kívés Bendegúz duatlonista, ÉFSZ
"Az első futás nagyon kemény volt, mert voltak páran, akik futók és nem duatlonisták és nagyon megnyomták az elejét. A biciklin sikerült előzgetnem. Az utolsó futásra elsőként jöttem be a depóba és az utolsó 300 méteren tudtam magam mögé utasítani a többieket."

A verseny két részletben összesen 4,5 kilométer futásból és 12 kilométer kerékpározásból állt. A Bolyai iskolát képviselő VI. korcsoportos Mester Dóra egyenletes teljesítményt nyújtva szerezte meg első duatlon országos bajnoki elsőségét.

Mester  Dóra duatlonista, Bolyai-iskola
"Igazából már nem ez az első diákolimpiai győzelmem, mert a csapattal már több mezei diákolimpiát nyertünk, továbbá már két éve én vagyok a kerékpáros diákolimpia címvédője. De duatlonban ez az első győzelmem és ennek nagyon örülök."

A Műszaki Szakközépiskolába járó Nemes Gergő a VI. korcsoport "B" kategóriájában úgy szerzett bajnoki aranyérmet, hogy  gyengébb kerékpározását kitűnő futással kompenzálta. Valamennyi szombathelyi aranyérmes a Szombathelyi Egyetemi SE-ben Kívés István tanítványa.