MNB - 2
MNB

Hírek

Reményik Napok ötödik alkalommal

2011. október 28., 16:21

70 éve hunyt el Reményik Sándor az erdélyi magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, rá is  emlékeztek a napokban a nevét viselő Evangélikus Általános Iskola diákjai és pedagógusai. Idén 5. alkalommal szervezték meg az intézményben a Reményik-napokat.

Reményik Napok ötödik alkalommal

"Akkor megnyílik, magától az ég, s egy pici csillag sétál szembe véled."

Közös versmondással indult ma az egyházi iskolák vetélkedője. Jordán Tamás színházigazgató vezényletével Reményik Sándor Kegyelem című versét szavalták a felsős diákok. Hagyomány már, hogy a Reményik napokon megrendezett vetélkedőre meghívják a dunántúli egyházi iskolák csapatait. Idén Soporonból, Kőszegről, Pápáról és Sárvárról érkeztek versenyzők.

Sátory Károly igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"A témakörök mindig valamilyen évfordulóhoz kötődnek, legalábbis az egyik, a másik kettő az mindig Reményik Sándor kell hogy legyen és a reformáció. Ez a 3 amiből összeáll, súlyozva most Reményik Sándort, hiszen kerek évfordulója van idén a halálának."

A felsősök vetélkedőjét idén is a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola csapata nyerte, így ők vihették haza a Reményik napok vándorkupát.

"Egyedem-begyedem tengertánc ..."

Az alsó tagozatosok népi játékokat játszottak. Tanulni ezen a két napon senkinek sem kellett.

Farkas Boldizsár
"Sokat játszottam, mert hoztam egy kis plüssöt és azzal játszottam. Meg az volt, hogy a Zsuzsa néni elkezdett mesét olvasni, meg picit írtunk."

Major Milla
"Nagyon jók voltak a napok, csak az volt a rossz benne, hogy a sportvetélkedőben utolsók lettünk. Mi jók voltunk, csak a csapatunk nagyon rossz volt."

A programok közt voltak még kézműves foglalkozások, táncelőadás és egy kiállítás is nyílt régi tárgyakból, pénzekből. A Reményik napokat ünnepséggel zárták. Vasárnap az új iskolarész avatójával és az evangélikus gyülekezet 150. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepséggel folytatódnak a programok.