Hírek

Rendhagyó módon ünnepli harminc éves jubileumát a Szombathelyi Pingvinek jégkorong-csapat

2021. október 07., 18:55

Hosszas előkészület után már nemcsak férfi és utánpótlás szakosztály sikeréért dolgoznak a szakedzők, hanem új, női szakosztály is indítottak Szombathelyi PINKvinek néven.

 

Rendhagyó módon ünnepli harminc éves jubileumát a Szombathelyi Pingvinek jégkorong-csapat

Mérföldkőhöz érkezett a Szombathelyi Pingvinek jégkorongcsapat. Az 1991-ben alapított egyesület, a hosszú toborzásának és minőségi edzéseknek eredményeként a jubileumi 30. évben már nemcsak férfi, hanem női szakágat is indított a honi ligában. A vasi egyesület stílusosan Szombathelyi PINKvinek néven vesz részt a hölgyek korosztályos és felnőttek számára kiírt bajnokságon. Érdekesség, hogy kisgyermektől kezdve családanyákig minden generáció képviselteti magát az edzéseken. A szakmai stáb ugyanakkor nemcsak kihívásként tekint a feladatra, hanem a sportág megszeretettése is a céljuk.

Geosits Levente - szakedző, Szombathelyi Pinkvinek
Hatalmas öröm számomra első női csapattal dolgozni Szombathelyen. Azon dolgozunk, hogy kialakuljon egy összhang a csapat játékosai között. Először játékos edzéseink voltak, van aki 10-15 év kihagyás után húzott újra a lábára görkorcsolyát. Van, aki most fogott először jégkorong-ütőt. Ez még egy épülő csapat, de szerintem szuperek a kilátások, épül a csapatszellem, az edzések egyre jobb kedvvel telnek, egyre többen vagyunk az edzéseken és ez egy szuper csapat, amire alapozni tudunk.

A magyar női jégkorong-válogatott sikerének köszönhetően a szövetség is gondos előkészületet követően próbál egyre nagyobb tömeget megmozgatni. Szombathelyen már korábban is több hölgy vett részt a Pingvinek edzésein, mérkőzésein, de a legutóbbi hétvégén már éles körülmények között is próbára tehették tudásukat.

Dömötör Boglárka - játékos, Szombathelyi Pinkvinek
Én azért választottam a jégkorongot, mert ez mindenben segít és szerettem is nézni, kiskorom óta nézem. Úgy voltam vele, hogy kipróbálom és benne is maradtam, mezőnyjátékosként kezdtem, de mindig is a kapuba vágytam.

Bár a szombathelyi jégcsarnok átadására még várni kell, az edzéseket a Simon István Általános Iskola görhoki pályáján, valamint a zalaegerszegi csarnokban tartják, a játékosok és a szurkolók is várják a hazai bemutatkozást. A legutóbbi hétvégén megkezdődött bajnokságot a nagy múltú és profi körülmények között készülő Ferencváros ellen vívták a Szombathelyi Pinkvinek. Bár a találkozót 13-1-re elveszítette a frissen alakult csapat, a vasi lányok történetének első gólját egy szenzációs egyéni villanással Tausz Hanna jegyezte.