
A falak már állnak, az utolsó cserepek is lassan a helyükre kerülnek. Ha ezzel a munkával végeznek, akkor a római konyha belső részeit alakítják ki, ahol a sütők mellett egy kőből készült mosogató is helyet kap.
Babos Bálint azt mutatja, hogyan készül a búbos kemence.
„Úgy fogjuk magát a kemencét építeni, hogy egy agyagréteget le fogunk tenni kb. 2 centit, abba beletesszük a körvonalakba ahogy láthatjuk a tetőcserepet. Utána kb. 1 cm agyagot teszünk rá, megint következő réteg, és így szépen fel fogjuk építeni a búbos kemencét.”
Az ókorban is használatos anyagokból épült fel a római konyha.
Babos Bálint gondnok, Történelmi Témapark
„Láthatjuk itt az épület oldalát, faszerkezetből van kialakítva. Befontuk az oldalait vesszőfonattal, illetve sár, agyag és szalma keverékével bepaticsoltuk a fonatokat.”
Pál Bence három éve a nyári szünidőt mindig a Történelmi Témaparkban tölti. Most a római konyha felépítésében vesz részt.
Pál Bence diák
„Segítettem a betonozásban, a fonásban, a tapasztásban, segítettem a tetőn is. Szinte mindent együtt csináltunk meg.”
Úgy tervezik, hogy a Savaria Történelmi Karneválon már a római konyhában is sülnek langallók.





























