Hírek

Sárvárra érkezett szerdán délután a 17. Coop Rally

2023. szeptember 14., 20:08

Sárvárra érkezett szerdán délután a 17. Coop Rally. A kétnapos verseny célja felhívni a fogyasztók figyelmét a minőségi magyar termékekre. Az eseményen egy új gyár építését is bejelentették, ami munkahelyeket teremt majd a vasi városban.

Sárvárra érkezett szerdán délután a 17. Coop Rally

Budapest és Gyermely után Sárvár volt a magyar logóval ellátott rallyautók harmadik állomása. A közel száz kocsiban magyar élelmiszergyártó- és forgalmazó cégek képviselői ültek. A vasi városban nagy hagyományai vannak a szárnyashús-feldolgozásnak, a cég jó kapcsolatot ápol a hazai áruházlánccal.

Tóth Géza - vezérigazgató, CO-OP Hungary Zrt.

“Továbbra is az a cél, hogy fejlődjödjön a kapcsolatunk … magyar vásárlóknak.”

Az eseményen közölték a jó hírt, hogy új üzem épül. A közel húszezer m2-es gyár terepmunkái már elkezdődtek, az építkezés év elején indulhat el. A nyitást 2025-ban tervezik. A csaknem 2 milliárd forint értékű fejlesztés munkahelyeket teremt a környékbelieknek, magasabban kvalifikált szakemberekre lesz szükség.

Bárány László - tulajdonos, ügyvezető igazgató, Master Good Kft.

“Egy új gyárat építünk a város határán kívül, de közel a városhoz, ezáltal a város központjában lévő gyárnak a negatív hatásai a helyi lakosság számára meg fognak szűnni, amiért még örülni fognak a sárvári lakosok az az, hogy megduplázzuk a termelésünket, ebből több árbevétel, így nyilván több adóbevétel fog jutni a város lakóinak.”

A rally a hazai termékek fogyasztásának fontosságára hívja fel a figyelmet. Azzal, hogy hazait vásárolunk, a magyar termelőket, így az ország gazdaságát segítjük. A világjárvány még inkább ráirányította a figyelmet arra, az ellátás biztonsága szempontjából kiemelt fontosságú a hazai élelmiszeripar, a kormány stratégiai ágazatként tekint rá.

Nobilis Márton - élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár

“Fontos az, hogy élelmiszeripart még modernebbé, hatékonyabbá tegyük…..tudnak megjelenni.”

Az eseményen elhangzott: a kormány 750 milliárd forintot különít el a Vidékfejlesztési Programból élelmiszeripari fejlesztésekre a 2027-ig tartó támogatási időszakban. A Coop Rally Marcaliba indult tovább. A kocsik a nyugat-dunántúli régió nyolc kiemelt hazai élelmiszergyártó- és forgalmazó központját látogatták meg.