MNB - 2
MNB

Hírek

Sérülésektől megtizedelve is helyt állt a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

2021. szeptember 17., 12:50

Az élvonalbeli bajnokság első fordulójában Dunaújvárosba látogattak Marosán György tanítványai.

 

Sérülésektől megtizedelve is helyt állt a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Közel két hónapos felkészülési időszakot követően vágott neki a női élvonalbeli bajnokságnak a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese, amelynek nyáron alaposan megfiatalodott a kerete. A cél nem is lehet más a vasi lányok számára, mint megőrizni NB I-es tagságukat. A Dunaújváros elleni összecsapás előtt az együttes meghatározó játékosa, Pődör Rebeka bizakodó volt.

Pődör Rebeka - játékos, Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
 Remélem idén könnyebb dolgunk lesz kicsit, hogy ne az utolsó fordulók izgalmaiban dőljön el a bentmaradás, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy egy biztosabb eredményt érjük el.

Bár Lilja Horilszka, Ana Luiza Borba és Aneja Beganovic sem állhatott Marosán György rendelkezésére, a csapat hozzáállásával és az eredményességével sem volt gond, hiszen a hetedik percben már kettővel vezettek a szombathelyi lányok. Főleg Horváth Petra volt elemében, aki egymaga hat gólt szerzett a találkozón. A játékrész közepén néhány kétperces kiállításnak köszönhetően fordítani tudott a DKKA, de a szünet előtt Szendrei Barbara találatával egalizált a szombathelyi alakulat. A térfélcserét követően Kadlicsek Zea gólja nyitotta a második félidőt, majd felváltva zörögtek a hálók. Igazi nagy csatát láthatott a közönség, hol az egyik, hol a másik csapat volt lépéselőnyben. Szmolek Apollónia találatával 22-22-ről fordultak az együttesek a hajrába. Ezután viszont a szerencsével is hadilábon állt az SZKKA, többször a kapufát találták el, majd az újvárosi kapus Wéninger hárított kritikus pillanatokban. A 26-23-as vereség ellenére megfogyatkozott kerettel is kiválóan játszottak Marosán György tanítványai. Szeptember 18-án, szombaton 16 órától újabb feladat vár a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttesére, amely az Aréna Savariában fogadja a Debrecent.