Hírek

Sikert sikerre halmoznak a szombathelyi Leo Karate-Do SE versenyzői

2023. november 14., 18:52

Sikert sikerre halmoznak a szombathelyi Leo Karate-Do SE versenyzői. A saját rendezésű Goju kupán taroltak a vasi karatékák, majd a diákolimpiáról és az Európa-bajnokságról is dobogós helyezésekkel tértek haza Gál Róbert tanítványai. Szombathelyi Televízió: https://www.sztv.hu/ https://www.facebook.com/szombathelyitv https://www.instagram.com/szombathelyitelevizio/

Sikert sikerre halmoznak a szombathelyi Leo Karate-Do SE versenyzői

Több mint két évtizede már, hogy a Leo Karate-Do Sportegyesület saját szervezésű rendezvénye, a Goju-kupa versenyzési lehetőséget biztosít a tehetséges sportolók számára. Ugyanakkor Gál Róbert tanítványai Szombathelytől távol is remekeltek az elmúlt hetekben.

Gál Róbert - elnök, Leo Karate-Do SE
- Nagyon sűrű volt a program, mert a Goju kupa után a következő héten volt a Diákolimpia, ahol két versenyzőnk indult. Az egyik Kovács Ákos, Ő harmadik helyet szerzett. A következő héten mentünk két versenyzővel Lisszabonba a Goju-Ryu Eb-re. Ott Molnár Csenge formagyakorlatban is és küzdelemben is második helyet szerzett, úgyhogy ez nagyon jó volt.

A diákolimpia és a Goju-Ryu kontinensviadal mellett a franciaországi Strasbourgban is rendeztek Európa-bajnokságot. A Leo Karate-Do színeit a 16 éves Tarr Kamilla képviselte, aki kétszer is dobogóra állhatott. Egyéniben és csapatban második lett küzdelemben, azaz kumitében (kümitében).

Tarr Kamilla - versenyző, Leo Karate-Do SE
- Nem vagyok nagyon elégedett az eredményemmel, mert simán meg tudtam volna szerezni az első helyet is, csak nagyon rosszul esett az, hogy engem megintettek sok mindenért, amit nem követtem el. Az ellenfelemet meg nem intették meg soha, amikor szabálytalan volt.

A munka továbbra sem áll meg a "Leós" karatékák számára, akik heti két edzésen dolgoznak továbbra is. Két komoly verseny vár még rájuk: december elején Szombathelyen, majd pedig Ajkán gyarapíthatják érmeik számát.