Hírek

Sikerült megőriznie egyik legfontosabb értékét a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiának

2022. június 29., 15:19

A másodosztályú bajnokságra készülő egyesület színeiben folytatja pályafutását Pődör Rebeka, aki a legutóbbi szezonban a góllövőlista harmadik helyén végzett.

 

Sikerült megőriznie egyik legfontosabb értékét a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiának

A női kézilabda bajnokság végeztével sem állt meg az élet a SZKKA számára, hiszen az osztályváltást követően a csapat kialakításán dolgozik gőzerővel a szakmai stáb, hogy egy ütőképes kerettel vágjanak neki az új szezonnak. Sikerült megállapodni a csapatkapitánnyal, Pődör Rebekával a közös folytatásról. A szombathelyi klub saját nevelésű játékosa - fiatal kora ellenére - meghatározó szerepet töltött be az élvonalban, és 151 találattal a góllövőlista harmadik helyén végzett a világ egyik legerősebb bajnokságában. Több rivális egyesület is szerette volna soraiban tudni az SZKKA irányítóját, aki mégis a maradás mellett döntött, és motiváltan várja az új szezont.

Pődör Rebeka - játékos, Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
Igazából nekem ez volt az egyetlen opcióm, hogy én szeretnék maradni és szeretném segíteni a csapatot. S mindenképp azt várom, hogy egy szombathelyi fiatalokkal tűzdelt csapattal visszajussunk az NB I-be és tényleg büszkévé tenni újra a szombathelyi kézilabda szeretőket és a kis kézilabdázókat is.

A szerződésének aláírására összehívott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jövőben is a saját nevelésű fiatalokra épít a csapat, amelyben a kapitányra igazi vezérként nagy teher és felelősség hárul. Az SZKKA tiszteletbeli elnöke, Hende Csaba országgyűlési képviselő virágcsokorral köszöntötte a kézilabdázót, és beszédében kiemelte, hogy a játékos a pályán és azon kívül nyújtott teljesítménye révén példaképpé vált, és utat mutat a következő generáció számára. Pődör Rebeka közel 400 mérkőzést játszott a szombathelyi klub színeiben, ezeken összesen - valamennyi kiírást figyelembe véve - összesen 2072 találatot jegyzett. Ősztől a másodosztályban gyarapíthatja góljainak számát.