Hírek

Sok-sok finomsággal várták a csapatok a vendégeket a szombati jótékonysági főzésen

2023. január 16., 19:07

Ezúttal az agyi bénulásban szenvedő négyéves perenyei kisfiú, Vukits Félix barcelonai műtétjére gyűjtöttek adományokat a cégek, baráti társaságok, munkahelyi közösségek. Sokan jöttek kóstolni és adakozni.

Sok-sok finomsággal várták a csapatok a vendégeket a szombati jótékonysági főzésen

21 csapat forgatta a fakanalat a hétvégi jótékonysági főzésen. A szombathelyi hivatásos tűzoltók 17 fővel képviseltették magukat, jókora kondérban kevergették az ételt.

"Csülkös babgulyást készítettünk szívvel-lélekkel."

Az oladi nyugdíjas klub tagjai babgulyással, palacsintával, citromos teával és forralt borral kínálták a vendégeket. Amikor csak tudnak, segítenek, most is első szóra összeállt a csapat.

Takács Mária - elnök, Nyugalom Szigete Oladi Lakótelep Nyugdíjas Klub
"Azért vállaltuk be, a kisfiúnak a barcelonai műtétjéhez hozzájáruljunk, és kívánunk mielőbbi gyógyulást neki."

A főzőcsapatok standjainál adománygyűjtő dobozkába várták a felajánlásokat, minden adag ételért tetszőleges összeget lehetett bedobni. Sokan adakoztak, köztük nyugdíjasok is.

Holecz Ferencné
"Támogatjuk természetesen ezt a rendezvényt, mindenhol ott vagyunk, ahol tudunk segíteni. 83 éves vagyok, de mindig megyek, és segítek, amíg tudok."

A TDK dolgozóiból 20 fős csapat verbuválódott, rendszeresen részt vesznek hasonló jótékonysági akciókban. Ezúttal háromféle ételt készítettek.  

Gerebics Zoltán
"Kitett a csapat magáért, háromféle ételt készítettünk, paprikás krumplit szeretettel fűszerezve, rafinált őrségi lebbencslevest, és pincepörköltet, ahogy mi szeretjük, benne minden jóval. Ez megint egy olyan alkalkom, ahol megmutatkozik az emberi szeretet, és mi odatesszük magunkat szívvel-lélekkel."

A lukácsházi SCHOTT csapata sült kolbásszal, a gyanóiak tarhonyás lecsóval és házi süteményekkel várták a vendégeket. A sárvári Fekete Sereg egy komplett katonai tábort felállított, korhű ruhában, régies eszközökkel csirkés rizottót főztek, és néha még a fegyvereik is eldördültek.

Itt bárki jóllakhatott, miközben egy jó ügyért adakozott. Az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, szépen sütött a nap, és a hangulatra sem lehetett panasz.

Félixet január 24-én műtik Barcelonában. A beavatkozás, a kiutazás és a szállás költségeihez járulhatott hozzá, aki vásárolt az ételekből. Több mint 1,7 millió forintot sikerült összegyűjteni, a pénzt a szervezők már át is adták a családnak.