Hírek

Sokféle téma került szóba Nemény András online fogadóóráján

2024. március 22., 20:22

Út- és járdafelújítás, parkolási problémák, avarégetés, sporttámogatások - sokféle téma szóba került Nemény András csütörtöki online fogadóóráján. A polgármester a lakosság kérdéseire válaszolt.

Sokféle téma került szóba Nemény András online fogadóóráján

A legtöbb kérdés az utak állapotával kapcsolatban érkezett. A polgármester emlékeztetett: 800 millió forint értékű útfelújítási programot dolgoztak ki az idei évre, amiből 9 forgalmas útszakaszt hoznak rendbe, a későbbiekben pedig a TOP Plusz fejlesztési programból 8,5 milliárd forintot szánnak hasonló célra.

Nemény András - polgármester

"30 éves adósságunk az útfelújítás, sok helyen kell kátyúzni, de a teljes útfelújításban hiszek, a kátyúzás csupán ideiglenes megoldás. A városvezetéssel együtt úgy gondoltuk, hogy lépésről lépésre a város összes rossz állapotú útját fel szeretnénk újítani."

Készen állnak a Komlósi utca tervei, ahogy a Rohonci 29. mögötti parkolók aszfaltozása is megvalósul a jövőben. Kérdés érkezett a Sólyom utca megnövekedett forgalmának kezelési lehetőségeiről, a Deák Ferenc utcai és a Mocorgó Óvoda melletti parkolási problémákról. Kiderült az is, hogy belterületen továbbra is tilos az avarégetés. A Parkerdő külterület, ott a katasztrófavédelem adhat engedélyt.

Többen kifogásolták a járdák állapotát - a problémát 100 millió forint értékű felújítási programmal kezelik. Panasz érkezett a Rigóvölgyi utca környékén jelenlévő vadak miatt. A vadészleléseket az önkormányzattal szerződésben lévő vadásztársaságnak lehet bejelenteni. FELIRAT: Tel.: 06-20/334-26-28 A polgármester beszélt a nyugdíjasok 10 ezer forintos támogatásáról is.

Nemény András - polgármester

"A nyugdíjfolyósítótól és a kormányhivataltól is kellett adatokat kérnünk......meg fog érkezni."

Az 1000 fa programban a Prenornál lehet majd átvenni az igényelt csemetéket, a balkonnövényekről most értesítik ki a pályázókat. Szóba került az SZKKA támogatása is: utóbbi kapcsán Nemény András elmondta, ingyen adott az önkormányzat egy 70 millió forint értékű telket kézilabda-csarnok építésre, és növelték a csapat éves támogatását. Az utalás feltétele továbbra is a klub teljes átvilágítása. A polgármesteri online fogadóóra visszanézhető a város hivatalos Facebook-oldalán.