Hírek

Sportkonferencia az Egyetemen

2011. november 09., 17:12

A Magyar Tudomány Napja alkalmából Sporttudományi Szakmai Napot tartottak  a Savaria Egyetemi Központban. A rendezvény előadói közül többen a legújabb kutatási eredményeket ismertették a hallgatósággal, de voltak olyanok is, akik a sport jogi hátterének  változásait elemezték ki.

Sportkonferencia az Egyetemen

Ma a sport játszotta a főszerepet a Savaria Egyetemi Központban, ugyanis ezen a napon tartották a már hagyományosnak számító   Sporttudományi Szakmai Napot.

Dr. Polgár Tibor igazgató, NYME-SEK Sporttudományi Intézet
Egy egész napos programról van szó. Délelőtt oktatói előadások hangzanak el a hallgatóknak illetve hallgatói előadások a tudományos diákköri munkájukról, az Országos Diákköri Konferenciára való felkészülésükről.

A programokon részt vevő hallgatók közül az alsóbb évfolyamok képviselői inkább csak figyelemmel kísérték az előadásokat, míg a harmadik, negyedik évfolyamos diákok már előadóként is szerepet kaptak.

Radványi bianka hallgató, NYME-SEK
Nehéz azért, mert ugye jóval előbb neki kell állni, mint a szakdolgozatnak. Abból a szempontból viszont könnyű, hogy vannak ugye segédletek, segédanyagok. Valamint a tanár, a felkészítő tanár is segít mindenben.

Az előadásokat tartó hallgatók saját maguk választhatták meg azt a témát, amelyről  beszélni akartak. Természetesen valamennyien megpróbáltak olyan területet választani a sporttudományok palettájáról, amely nagy érdeklődésre tarthat számot.

Zsigovits Angelika hallgató, NYME-SEK
Konkrétan amit én előadok,  azzal egyet is értek, azért is adok elő erről, a munkahelyi egészségfejlesztésről. S mivel ez érdekel is, ezért szeretném majd beépíteni később más emberek életébe. Meg szeretnék erről bővebben is tanulni.

A Sporttudományi Szakmai Nap sikerét mi sem bizonyította jobban, mint hogy a Savaria Egyetemi Központ dísztermét zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők.