Hírek

Sűrű programot bonyolítanak le a napokban a Dobó SE élsportolói

2012. május 23., 17:51

Pars Krisztián egy nagy nemzetközi versenyen Ostravában lép dobókörbe, míg Németh Kristóf Zalaegerszegen és Székesfehérváron indul egy-egy kisebb viadalon.

Sűrű programot bonyolítanak le a napokban a Dobó SE élsportolói

Csütörtökön Ostravában rendezik meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség férfi kalapácsvető-sorozatának harmadik versenyét. A viadalon dobókörbe lép Pars Krisztián is, aki az első két erőfelmérőn, Japánban illetve Brazíliában költségkímélés miatt nem indult. A szombathelyi atléta szerdán könnyű erőnléti edzéssel hangolt  a versenyre. 

Pars Krisztián kalapácsvető, Dobó SE
Azt látom, hogy jó leszek. Már úgy leszek jó, hogy jól fogok szerepelni. Én mindenképpen bízom abban, hogy sikerül megdobnom ezt a 81 métert, mint Veszprémben és azzal már egy nahgyon jó helyen lehetek a versenyen.

Tavaly Pars Krisztián nyerte meg a kalapácsvető-sorozat összetett versenyét, így címvédőként indul idén harcba. A tervek szerint Madridban, Zágrábban és Rietiben lép majd még dobókörbe, annak érdekében, hogy idén is ő nyerje meg a komoly pénzdíjjal honorált sorozatot. A Dobó SE másik élversenyzője, Németh Kristóf két kisebb viadalon szerepel a hétvégén.

Németh Kristóf kalapácsvető, Dobó SE
Most majdnem egy hónapig sérült voltam. Közben azért tudtam edzeni, de nem 100 %-os munkát tudtam végezni. Szombaton Zalaegerszegen indulok a Vidékbajnokságon, míg vasárnap az ARAK-Kupán Székesfehérváron. Mind a két helyen nagyon jó a kör, úgy hogy bízom abban, hogy sikerül valami jó eredményt kihoznom magamból.

Pars Krisztián remek formában várja az ostravai viadalt, akarcsák a bő két hónap múlva kezdődő olimpiát. Németh Kristófnak viszont még meg kell dobnia az ötkarikás kvalifikációt jelentő 78 métert.