Hírek

Szabadtéri filmvetítéseket terveznek

2020. június 03., 13:35

Egy újabb kormányrendelet értelmében lehetőség van már szabadtéri rendezvények szervezésére, így akár kültéri filmvetítésre is. Kertmozi már régóta nem üzemel a városban, így a moziélményt egy darabig még biztosan nélkülöznie kell a szombathelyieknek.

Szabadtéri filmvetítéseket terveznek

Horváth Zoltán - igazgató, AGORA
“A zárt mozivetítések még sajnos nem valósulhatnak meg, tehát a Savaria mozi addig sajnálatos módon zárva tart, de mi is gondolkodunk abban, hogy milyen lehetőségeink vannak a szabadtéri mozizásra.”

Az AGORA azt tervezi, hogy június közepétől a mozi-árkádok alatt szervez szabadtéri filmvetítést.  Helyjegy nélküli előadást azonban továbbra sem lehet rendezni még nyitott helyen sem. Ez nem könnyíti meg a zenészek életét, akik igyekeznek az alkotásban kiteljesedni ebben a nehéz időszakban.

Kirchknopf Gergő - énekes, Ocho Macho
“Nem egyetemes ez az enyhítés, ….a kerthelyiségben leülő ebéd alá játszó zenészeket nem keverném most ebbe a helyzetbe bele, koncertezésre gondolok, úgyhogy,  közös megállapodás és az egyetlen kiút befelé szlogen alatt, azt gondoltuk, hogy inkább alkotunk és megpróbálunk dalokat írni.”

Akár a párszáz nézős minikoncert megeszervezése is heteket vesz igénybe,  így a zenészek többsége  - úgy tűnik - már lemondott erről a nyárról. A rendelet alapján a színházaknak is csak a szabadtéri előadás jelenthetné a kiutat. A Kőszegi Várszínház megtartja a 39. évadot Az Öreghíd alatt című zenés darabbal, melyet négy alkalommal lehet majd megtekinteni az egészségügyi előírások betartása mellett.