Hírek

Számítógépeket is kaptak iskolák

2011. július 20., 12:03
További öt helyszínen tartották meg kedden az intelligens iskola program nyitórendezvényét. 23 intézmény kap interaktív táblákat, számítógépeket, oktatási csomagokat, abból a 360 millió forintból, amelyet az önkormányzat nyert a Társadalmi Infrastruktúra Programban. Szeptembertől már ezek a korszerű eszközök segítik az oktatást.
Számítógépeket is kaptak iskolák
Az új számítógépeket pakolják éppen a Paragvári-iskola egyik emeleti termébe. Összesen 67 PC-t kapott az intézmény az intelligens iskola programban, ezekkel szerelik fel az informatika szaktantermeket. 17 interaktív táblát is elhelyeznek náluk, ami azért nagy előrelépés, mert eddig egyet sem sikerült beszerezniük.

Balogh Miklósné - igazgatóhelyettes, Paragvári Utcai Általános Iskola
"Minden órán használhatjuk ezeket az eszközöket, nemcsak informatikán, hanem földrajzon, történelmen, matematikán is. Ez nemcsak a motivációt segíti, hanem reméljük, hogy sokkal szemléletesebb lesz az oktatásunk."

A tanárok 90 százaléka már részt vett olyan tanfolyamon, ahol a táblák használatát sajátították el. Az új eszközöket arányosan osztják el az emeletek között, hogy ne csak szaktantermekbe, hanem osztálytermekbe is jusson belőlük. Az alsós és felsős diákok egyaránt használják azokat.  
A Művészeti Szakközépiskolába 10 interaktív tábla érkezett. A projektnyitón elhangzott: a gyakorlati tárgyak oktatásakor is igyekeznek kihasználni az új eszköz nyújtotta lehetőségeket.

Tóthné Vanger Lívia - tanár, Művészeti Szakközépiskola

"Minden táblánk lecserélődött, a közismereti és szaktantárgyak esetében is fogjuk használni, a szobrász terembe is kerül egy."

Ma tartották a program nyitórendezvényét a Derkovits-, a Puskás-iskolában és az Oladi ÁMK-ban is.