Hírek

Szelektív roadshow

2010. május 11., 13:50

Öko-Bokor, Rend-Mező és Tudáskerék várta a gyerekeket kedden délelőtt az Aréna Savaria előtti téren. A környezetvédelmi roadshow idén már hetedik alkalommal látogatott el Szombathelyre. A cél ezúttal is a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése volt.

Szelektív roadshow


A feladat egyszerű, a kivitelezéssel már adódnak nehézségek. A csapatoknak a közösen kihalászott hulladékokat kell eljuttatni a szelektív hulladékgyűjtő tartályokba. A Gothard iskola alsó tagozatosai minden évben itt vannak a programon. A másodikosok már az iskolában megismerkednek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával.

Verrasztóné Tóth Ildikó - tanító, Gothard jenő Általános Iskola
"Hálaisten a szülőket is egyre jobban be tudjuk vonni, rendszeresen hozzák be a petpalackot és az alumíniumdobozokat, ebből pedig szépen gyarapszik az osztálypénzünk."

A hulladékgyűjtési roadshow 2004 óta minden évben ellátogat Szombathelyre. A szervező Öko-Pannon Kft. munkatársai játékos formában próbálják rászoktatni a gyerekeket a környezettudatos gondolkodásra.

Kancsár Mónika - koordinátor, Öko-Pannon Nonprofit Kft.
"Idén a SZOVA is a partnerünk lett, már egy hulladékcsere programmal kezdtek. A gyerekek reggel behoztak egy petpalackot és azokat ajándékokra tudták váltani."

A program fő célja, hogy a gyerekek megértsék, miért fontos a háztartási hulladékok válogatása. Magyarországon még nagy az elmaradás az uniós országokhoz képest. A felhasznált üdítős- és tejeskartonoknak mindössze 25%-át hasznosítják újra. Ez az arány például Dániában 90%-os.