Hírek

Szemétszedő akciót szerveztek civilek szombaton az oladi kilátó környékére

2024. április 08., 20:34

Szemétszedő akciót szerveztek civilek szombaton az oladi kilátó környékére. Felnőttek és gyerekek közösen tisztították meg a területet az eldobált hulladéktól. Autóalkatrészek, gyerekjátékok, ruhanemű, fém- és műanyag is került a SZOVA által felajánlott zsákokba.

Szemétszedő akciót szerveztek civilek szombaton az oladi kilátó környékére

Szombathely egyik kedvelt kirándulóhelye az oladi kilátó és környéke. Nem csak családok körében népszerű, de a sportegyesületek is felfedezték magunknak. A szabadtéri tréningek alkalmával tűnt fel Dancs Roland edzőnek, hogy az erdős-füves területen rengeteg az elszórt hulladék. Ekkor jött a szemétszedő akció ötlete.

Dancs Roland - szervező, edző

Az Iron Samson Gym sportolóival gyakran jövünk ki ide külső helyszínes edzésekre, szemináriumokra, workshopokra illetve nyári edzőtáborokat is tartunk itt a helyszínen már évek óta gyerektáborokat és mindig bántotta a szememet az hogy nem méltó környezetben tudunk lenni itt az amúgy szép erdős részen. Úgyhogy ezért is szerveztük ezt az akciót alapvetően.

A korábbi években többször is rendeztek civil kezdeményezésre hulladékgyűjtést, a COVID-időszak óta viszont most először nyílt erre lehetőség.

atmo: “Flakon, fém, vas, elszórt játékokat. Ezeben cipők vannak, téglák, üvegek.”

Ezúttal mintegy 30-an vettek részt az akcióban, kisebb csoportokba szerveződve indultak a szélrózsa minden irányába, hogy megtisztítsák a területet.

Dancs Roland - szervező, edző

A SZOVA Zrt. volt olyan kedves, hogy a kesztyűket és a zsákokat biztosította a munkaerőt pedig mi adjuk hozzá. Az összegyűjtött szemetet pedig szintén a SZOVA Zrt. fogja elszállítani. Ez nagyon nagy segítség, hiszen nem saját magunknak kell ezt megoldani.

Gyorsan teltek a zsákok: törött gyerekjátékok, fürdőszoba csempe, építési törmelék, autóalkatrészek és fémhulladékok is előkerültek a fák, bokrok alól.

“Minden, vas, minden van benne egyébként.”

A három órás civil akció végén több mázsa szemetet szállítottak el a helyszínről a SZOVA munkatársai.