Hírek

Szennyvízcsatorna-rekonstrukció miatt a hónap végéig forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők

2024. február 15., 21:50

Szennyvízcsatorna-rekonstrukció miatt a hónap végéig forgalomkorlátozásra és útlezárásra számíthatnak a közlekedők a Bocskai István körút-Losonc utcai kereszteződésben és annak környékén. A forgalmirend-változás miatt az érintett buszjáratok terelt útvonalon közlekednek, ami menetidő-növekedéssel járhat.

Szennyvízcsatorna-rekonstrukció miatt a hónap végéig forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők

Folytatódnak a február elején megkezdett csatornafelújítási munkálatok a Bocskai körúton és a Losonc utcában, mintegy 80 méter hosszan. A rekonstrukcióra azért van szükség, mert az egyik akna beomlott - a csaknem 100 éve kialakított hálózatot eredetileg 50 évre tervezték, elavult, elöregedett.

Szalai Róbert - műszaki igazgató, Vasivíz Zrt.

“A kollégáim az egyik csatorna-hálózat ellenőrzésekor tapasztalták azt, hogy itt a szakaszon visszatartás van a csatorna-hálózaton. Megpróbáltuk kideríteni az okát, hogy mi a probléma a csatorna-hálózattal. Kiderült, hogy a Bocskai utca közepén lévő egyik akna össze van dőlve, konkrétan visszatartotta már a szennyvizet, nem volt biztonságos a szennyvíz-elvezetése az adott területnek”

A Vasivíz az összedőlt akna környezetében lévő csatorna-szakaszokat alvállalkozók bevonásával újítja meg.

Szalai Róbert - műszaki igazgató, Vasivíz Zrt.

“A tényleges munkavégzés arról szól, hogy a régi 35-45-ös tojásszelvényű csatornát cseréljük ki 400-as átmérőjű műanyag csőre. A munkálatoknak a vége az reményeink szerint egy hónapon belül megtörténik.

A csatorna 3 méter mélyen van, ezért a rekonstrukció idejére lezárták az érintett útszakaszt. A Losonc utca ideiglenesen kétirányú lett és zsákutcává alakult. A Neumann iskolába és a Donászy óvodába érkezők parkolását az önkormányzat ideiglenes parkolók kialakításával segíti.

Bokányi Adrienn - önkormányzati képviselő

“A laktanya területén, illetve itt, a velem szemben található 11-es Huszár út zsákutca eleji részen ideiglenes parkolókat alakítottunk ki és erről egyébként a szülőket is értesítettük.”

Az útlezárások miatt a buszok a Vasútállomás irányából a Semmelweis és a Vörösmarty utcákon keresztül, a Horváth Boldizsár körút és a 11-es Huszár út felől a Márkus Emília utcán át közlekednek. A csatornajavítás után nem sokkal teljes hosszában megújul a Bocskai körút burkolata.

Bokányi Adrienn - önkormányzati képviselő

“Hogy ha a Vasivíz által elvégzett munkálatok a hó végén lezárulnak, akkor előreláthatólag nagyjából kettő hétre az út az visszaállításra kerül a forgalom számára, és aztán - terveink szerint - március közepétől pedig tudjuk indítani a teljes Bocskai körútnak a felújítását, ami a körforgalomtól egészen a Semmelweis kereszteződésig fog terjedni.”

Az újraaszfaltozás időszakában feltehetően már nem lesz szükség teljes útlezárásra, félpályás vagy szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.