Hírek

Szerdán tartotta éves beszámoló gyűlését a VOSZ Vas Vármegyei szervezete

2024. március 21., 10:24

Szerdán tartotta éves beszámoló gyűlését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Vas Vármegyei szervezete. A vállalkozói fórumon az aktuális gazdaságpolitikai kihívások mellett a vármegyei szervezet idei terveiről is szó esett.

Szerdán tartotta éves beszámoló gyűlését a VOSZ Vas Vármegyei szervezete

Márciusban és áprilisban tartják a VOSZ vármegyei szervezetei az éves rendes beszámoló taggyűléseiket. A Vas vármegyei rendezvényre szerdán került sor, Szombathelyen. Nemény András polgármester köszöntő beszédében a vállalkozói közösség munkáját és társadalmi felelősségvállalását méltatta.

Nemény András - polgármester

“Amikor Szombathely gazdaságáról beszélünk, akkor általában nagy cégek szoktak szóba kerülni, míg a gazdaság igazi lényegét a kis- és középvállalkozások adják, és amikor a város segítségre szorult, amikor az iparűzési adó 1%-át elvonták, akkor nagyon-nagyon sok szombathelyi vállalkozó ajánlotta fel az 1%-ot, és ezzel is éreztük, hogy közösség vagyunk, úgyhogy a szombathelyi közösségnek nagyon fontos részei a vállalkozók, igyekezzünk is megbecsülni őket!”

Folytatódik a 35 éve működő szövetség legsikeresebb szolgáltatása, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen működtetett Széchenyi Kártya program. A hitelek 70%-át vidéken vették fel a vállalkozók a VOSZ idén is bővülő irodahálózatának bevonásával.

Eppel János - elnök, VOSZ

“A VOSZ stratégiájában mindenképpen sarokkőnek számít, hogy irodahálózatot bővítünk, tehát minden vármegyében nemcsak a Széchenyi Kártya hiteltanácsadással, hanem kibővített szolgáltatásokkal, jogi, pénzügyi tanácsadással, energiahatékonysági tanácsadással, LSG tanácsadással, egyéb biztosítói és pénzügyi termékek tanácsadásával állunk rendelkezésre.”

A VOSZ zöld, fenntartható és versenyképes energiát szeretne biztosítani a vállalkozások részére. A munkanélküliség csökkentését szorgalmazó programokkal a szövetség az ország rejtett munkaerő-tartalékainak a mozgósítását is célul tűzte ki. Szombathelyen nyáron új VOSZ iroda nyílik. Itt a Széchenyi Kártya programhoz kapcsolódó ügyintézésen túl szaktanácsadással segítenek.

Szárnyas János - elnök, VOSZ Vas Vármegyei Szervezet

“Fejlődünk. Ha minden jól alakul, júniusban megnyitjuk az itteni irodánkat. Ez.. országosan minden megyében VOSZ iroda nyílik. A mi irodánk is most már célegyenesben van. Itt nem messze tőlünk a Thököly utcában fog nyílni a régi irodától pár méterre. Itt lesz egy külön olyan személyünk, egy vállalkozásfejlesztő emberke-hölgyike, aki konkrét ajánlatokkal tudja a vállalkozókat megkeresni”

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége tavaly nagyszabású felmérést végzett a vállalkozók között, hogy lássák a legsürgetőbb feladatokat. Jelenleg olyan, több elemből álló rendszert építenek, amellyel célirányosan bővíthetik a szövetség szolgáltatásait.