Hírek

Színes programokkal készülnek a civilek októberben

2021. október 06., 16:42

A már megszokott sajtóreggelin nyolc közelgő rendezvényt ismertettek. Lesz Japán nap, Colonia Savaria teljesítménytúra, Soltis Lajos Színházi Találkozó  és sok más mellett Szivárvány Gyermek-és Néptáncfesztivál is.

 

Színes programokkal készülnek a civilek októberben

12.alkalommal rendezik Celldömölkön a Soltis Lajos Színjátszó találkozót okt.5-9-ig. A progresszív programot koncertszínház és gyermekrendezvények kísérik majd. A kőszegi könyvtárban történelmi regényírókkal találkozhatnak az érdeklődők október 9-én. A péntek-szombati Japán nap is izgalmasnak ígérkezik. 8-án a fiatalokat várják a Next klubba j-pop, és k-pop koncertekre, másnap pedig az Agorába invitálják  a japán kultúra szerelmeseit.

Schmitt Csilla - elnök, Magyar- Japán Baráti Társaság Szombathely
"8-án este kisebb programmal várjuk a fiatalokat de a szokásos japán nap is idén délután 1-9-ig fog tartani az Agora MSH-ban, ami azt jelenti, hogy egy órával hosszabb lesz . Japán vendégeket hívtunk a Kansai Osaka 21St Association támogatásával Japánból. Három vendégünk is érkezik, egy kertész , egy kendama versenyző és egy énekes, úgyhogy egy plusz koncert lesz az Ataru koncert előtt. De mellette a szokásos színes program, gyerekeknek kézműves játék, meseelőadás.”

A Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivál 19. alkalommal hívja a nyugat magyarországi régióból a gyerek/ifjúsági/művészeti néptánccsoportokat a szakmai zsűri elé Bükön. Október 22-én kiegészítő programként egész nap kézműves foglalkozással, koncerttel és táncházzal várják az érdeklődőket.  

Horváth Győző - művészeti vezető, Ungaresca Táncegyüttes
"Egész nap a nagyszínpadon, ami bent van a sportcsarnokba Bükön, ott néptánc bemutatók zajlanak, amit aztán egy neves szakmai zsűri értékel a végén. Mellette vannak különböző kísérő programok gyerekeknek kézműves foglalkozások, fajátékosok, különböző gyerekelőadások, lehet dottózni körbe Bükön, úgyhogy egy ilyen komplex program várja az érdeklődőket.”

A Colonia Savaria 5-10-20 és 40 km-es teljesítménytúrával invitálja a természetbe október 16-án a kikapcsolódni vágyókat. A családi sétától a maratonig mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A Vas Megyei Független Filmfesztivál október 9-én és 10-én lesz a Vépi Művelődési Házban, a Ferrum Színházi társulás pedig mintegy másfél éves leállás után a Csalóka Péterrel tér vissza a Don Bosco Művelődési Házban a közönséghez november 6-án.