Hírek

Színes programokkal várta az Összefogás a Mosolyért Egyesület a 7. Mosolynap résztvevőit

2024. július 03., 10:02

Bohócműsor, táncbemutató, rallyautók és repülés - színes programokkal várta az Összefogás a Mosolyért Egyesület a 7. Mosolynap résztvevőit szombaton a reptéren. A szervezet a beteg gyerekeket segíti a családi nappal 2016 óta. Ezúttal a lisztérzékenységgel érintetteket hívták meg.

Színes programokkal várta az Összefogás a Mosolyért Egyesület a 7. Mosolynap résztvevőit

180 főre készült gulyás a kondérban, kicsit odébb pedig palacsintát sütöttek két serpenyőben az egyesület önkéntesei. A hagyományos mellett készült gluténmentes változat is, idén ugyanis a lisztérzékeny gyerekeket és családjaikat várták a Mosolynapra.

Kovács Gergő
"Mindig mást főz anya, mindig gluténmenteset, és ezt esszük."

Gergő családjában hárman is érintettek.

Visy Krisztina
"Rajtam kívül a család összes tagja gluténérzékeny, 2017-ben derült ki a kislányunkról, tavaly pedig a kisfiunkról is kiderült, hogy örökölte ezt a betegséget. Jó lehetőségnek tartjátok ezt? Igen, mert ha elmegyünk egy fesztiválra, mindig szomorúak, de itt boldogan fognak majd sorba állni a palacsintánál, amit ők is megehetnek."

Az Összefogás a Mosolyért Egyesület 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy családi napot, később pedig nyári tábort is szervezzenek a beteg gyerekek számára.

Bazsó Dóra - elnök, Összefogás a Mosolyért Egyesület
"Nagyon sok dologból kimaradnak, akár egy speciális diétás, akár egy epilepsziás gyereket sokszor a tanárok el sem viszik kirándulni, mert félnek, vagy úgy tudják megoldani, hogy a szülő viszi a speciális étrendet. Ezen elgondolkodva, ezért alakultunk, hogy egy olyan családi napot tudjunk tartani, ahová nem kell speciális étrendet hozni, jelen van egészségügyi személyzet. Gondoltunk a testvérekre, hiszen sokszor ők is sok mindenből kimaradnak, és tényleg legyen egy olyan családi nap, ahová szülők, testvérek együtt tudjanak jönni."

"Szóval itt van a köldököd, és így kell vele tapsolni."
A színpadon Ricsi Bohóc és társai szórakoztatták a közönséget, majd tánc- és sportbemutatók következtek. Közben mentő- és tűzoltókocsit, valamint rally autókat is meg lehetett nézni közelebbről. Népszerű volt a csillámtetkó és az arcfestés is. A rendezvény fővédnökének Czeglédy Csabát, a Szociális és Lakás Bizottság elnökét kérték fel. A Mosolynapnak ötödik alkalommal adott helyet a reptér: a nap fénypontjaként vitorlázó repülővel szállhattak a magasba a gyerekek és szüleik, életre szóló élményt szerezve ezzel.