Hírek

Szombathelyen maradt a Magyar Darts Liga második fordulójának aranyérme

2021. március 12., 18:48

Az elmúlt időszakban a Szombathelyi Darts Club fiataljai is kiválóan teljesítenek, a szombathelyi versenyt végül egy apa-fia döntő után Kámán Lehel nyerte.

 

Szombathelyen maradt a Magyar Darts Liga második fordulójának aranyérme

A Haladás Sportkomplexum adott otthont a 2021-es év második Magyar Darts Liga fordulójának. Szerda estéhez képest sokan, 38-an neveztek a megmérettetésre, ahova a szombathelyieken kívül Székesfehérvárról, Zalaegerszegről, Győrből és Sopronból is érkeztek szép számban versenyzők.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club SE
“Ez egy újabb megmérettetés ebben a sajátos helyzetben. Próbálunk minden szabályt betartani, maximalizáltuk a létszámot, és annál kevesebben vagyunk szerencsére. Egyelőre jó a hangulat, bízik mindenki a jó játékban. Kicsit kevés volt a verseny az elmúlt időszakban, úgyhogy próbál mindenki mindent megtenni annak érdekében, hogy kellően jó helyezést érjen el.”

Az elmúlt időszakban igazán remek eredményeket értek el a Szombathelyi Darts Club ifjú titánjai: Budavári Zsombor és Ágoston Károly párosban az első helyen végeztek a múlt hétvégi Utánpótlás Nemzeti Bajnokságon. Budavári Zsombor most a felnőttek között versenyzett a szombathelyi MDL fordulón.

Budavári Zsombor - versenyző, Szombathelyi Darts Club SE
“Ma újra verseny, igazából különösebb elvárásom nincsen mára. Mindenképp szeretnék jól szerepelni, de a játékommal szeretnék elégedett lenni és kihozni a maximumot a mai napból.”

A szombathelyi versenyen a csoportmérkőzések után jó színvonalú meccseket, izgalmas párosításokat hozott az egyenes kieséses szakasz. Budavári Zsombor elégedett lehetett a játékával, ugyanis az erős mezőnyben az elődöntőig menetelt. A döntő pikantériája az volt, hogy szombathelyi apa-fia csata alakult ki a fináléban. 03:50 - Kámán Lehel és fia Alex mérkőzését az évek és a rutin döntötte, Lehel 4-1-re legyőzte fiát és ezzel megnyerte a Magyar Darts Liga 2. fordulóját.