Hírek

Szombathelyen rendezik meg augusztus 12-18. között a junior vízilabda világbajnokságot

2013. március 20., 18:51

A jelentős sporteseménnyel kapcsolatos szerződést ünnepélyes keretek között írták alá a vasi megyeszékhely és a sportág honi szövetségének vezetői.

Szombathelyen rendezik meg augusztus 12-18. között a junior vízilabda világbajnokságot

Eredetileg Sopron lett volna a házigazdája az idei junior vízilabda világbajnokságnak, ám a "hűség városa" visszalépett, így a jelentős nemzetközi sportesemény megrendezésének jogát a sportág honi szövetsége felajánlotta Szombathelynek. A vasi megyeszékhely vezetősége úgy döntött, hogy él a lehetőséggel. 

Nemcsik Balázs főtitkár, Magyar Vízilabda Szövetség
"Szombathely volt az a partner, az a város, amely amikor nagyon nehéz volt a FINA, a Nemzetközi Úszószövetség felé garantálni azt, hogy Magyarországon kiváló feltételekkel meg tudjuk rendezni a világbajnokságot, akkor Szombathely ezt vállalta. Biztosított bennünket a legjobb feltételekről."

A junior világbajnokságot idén augusztus 12-18. között, közvetlenül a Savaria Karnevál előtt  rendezik meg Szombathelyen. Az erről szóló szerződést Lazáry Viktor sportért is felelős alpolgármester írta alá ünnepélyes keretek között Nemcsik Balázzsal, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkárával.

Lazáry Viktor alpolgármester
"Sikerült egy olyan időpontot találni, ez augusztus második hete, amikor a Karnevál előtti időpontban tudunk egy közel 10 napos rendezvényt tartani, hiszen a sportolók már jóval előbb megérkeznek, mint a rendezvény kezdete. Én azt gondolom, hogy ez rendkívül fontos a szállásadók számára is."

A junior vízilabda világbajnokságon 16 csapat szerepel majd, ami azt jelenti, hogy 300-350 vendég érkezik Szombathelyre. A sorsolás alapján a magyar korosztályos válogatott  az olasz, a kanadai és a kolumbiai nemzeti csapattal játszik majd a csoportmérkőzések során.