Hírek

Szombathelyen tudott nyerni a Puskás Akadémia

2013. május 30., 18:22

Meglepetésre hazai pályán  3:1 arányú vereséget szenvedett az Illés Akadémia U19-es labdarúgócsapata a felcsúti Puskás Akadémia együttesétől. A szombathelyi játékosok az egész mérkőzésen fáradtan, fásultan mozogtak.

Szombathelyen tudott nyerni a Puskás Akadémia

Az U19-es kiemelt országos bajnokság 18. fordulójából elmaradt mérkőzést pótoltak Szombathelyen, ahol az Illés Akadémia együttese fogadta a felcsúti Puskás Akadémia gárdáját. A komoly presztízsmeccs első félidejében nem született gól, ám a második játékrész elején hamarjában kétszer is  betaláltak a vendégek: az 50. percben Oldal Tibor megpattanó szabadrúgásból, nem sokkal később pedig Dos Reis Teixeira 15 méteres fejesből vette be a hazaiak kapuját. A derbi 56. percében Hoós Patrik szépíteni tudott, amikor is egy kipattanó labdát váltott gólra. Pár pillanattal a lefújás előtt azonban Hudák Martin egy elemi erejű bombával eldöntötte a három bajnoki pont sorsát. A mérkőzést így végül is meglepetésre 3:1 arányban elveszítette az Illés Akadémia kifejezetten  tartalékos összeállításban szereplő csapata.

Tóth László vezetőedző, Illés Akadémia U19
“Nagyon fontos szempont volt, hogy a hétvégén az NB II-es fordulóban még viszonylag pihent állapotban legyünk és a félig egészséges játékosainkat rendbe rakjuk. Így ezen a mérkőzésen is 4-5 hiányzóval léptünk pályára.”

A felcsútiak elleni meccsen a szombathelyi csapatban több olyan ifjú labdarúgó is játszott, aki a napokban érkezett haza egy hollandiai tornáról, így ők rendkívül fáradtan, fásultan  mozogtak a pályán.

Medgyes Zoltán labdarúgó, Illés Akadémia U19
“Szerintem labdatartásban jobbak voltak, meg helyzetkihasználásban is jobbak voltak, mint most mi. Ez a fáradtságnak köszönhető. Mi kevesebbet tudtuk a labdát tartani, de megpróbálunk javítani legközelebb.”

Az Illés Akadémia U19-es csapata jelenleg a bajnokság 8. helyén áll. A szombathelyiek eddig 27 mérkőzést játszottak és ezeken összesen 36 pontot gyűjtöttek.