MNB
MNB - 2

Hírek

Szombathelyi futsalosok nemzetközi szereplése győri vendégjátékosként

2013. április 03., 18:11

Kölcsönjátékosként három nemzetközi mérkőzésen szerepelt a Rába ETO sokszoros magyar bajnok és kupagyőztes futsalcsapatában Halmos Máté és Horváth Péter. Bár a Rába-parti együttes mindegyik meccsét elveszítette, a szombathelyi labdarúgók egyáltalán nem vallottak szégyent.

Szombathelyi futsalosok nemzetközi szereplése győri vendégjátékosként

Oroszországi túrán vett részt a Rába ETO futsalcsapata. Mivel a győriek magyar  válogatott labdarúgói  Európa-bajnoki selejtezőkön szerepeltek, a klub vezetősége úgy döntött, hogy kölcsönjátékosokkal tölti  fel a keretet. A bajnoki címvédő Rába-partiak ai Swietelsky-Haladás VSE együtteséből Horváth Pétert és Halmos Mátét vitték magukat a távoli Norliszkbe.

Horváth Péter labdarúgó, Swietelsky-Haladás VSE
“Befogadott bennünket mindenki. Ugyanúgy a játékosok is. Az edző sokat játszatott minket. Próbáltunk élni a lehetőséggel. A csapattársak is befogadtak. Nem szidtak minket, ha valamit hibáztunk, csak buzdítás volt. Csak az, hogy jobban teljesítsünk. A következő meccsen még jobbak legyünk.”

A győri csapat három meccset játszott a nemzetközi tornán: a  hazai oroszoktóll 7:1-re, a kazah csapattól 4:0-ra, míg a szlovénektől  3:2-re kaptak ki. A Rába-parti zöld-fehérek mindhárom találatát a szombathelyi Halmos Máté szerezte, és egyáltalán nem vallott szégyent Horváth Péter sem.

Halmos Máté labdarúgó, Swietelsky-Haladás VSE
“Nyilván ott a torna után voltak megbeszélések. Úgy gondolom, hogy mindenkivel elégedett lehet a Győr vezetése. Ezt el is mondták nekünk. Továbbá különböző fórumokon lehozták, hogy jól teljesített a csapat. Szerencsére a góljaimnak köszönhetően engem több helyen kiemeltek.”

A két szombathelyi játékos már a Haladás csapatával készül az NB I-es bajnokság folytatására. A hírek szerint nem elképzelhetetlen, hogy a győriek a közeljövőben akár szerződési ajánlattal is megkeressék  őket.