MNB
MNB - 2

Hírek

Szombathelyi sikerek az első iskolás súlyemelő OB-n

2013. április 04., 18:07

Kifejezetten eredményesen szerepeltek a Haladás-Vasjármű korosztályos súlyemelői az első alkalommal megrendezett iskolás országos bajnokságon. A szombathelyi gyerekek összesen nyolc éremmel tértek haza a budapesti viadalról.

Szombathelyi sikerek az első iskolás súlyemelő OB-n

A Magyar Súlyemelő Szövetség döntése értelmében ezentúl a sportágban nem diákolimpiát rendeznek, hanem iskolás országos bajnokságot. Az első alkalommal megtartott  erőfelmérőre a Haladás-Vasjármű összesen 12 serdülő, ifjúsági, valamint junior korosztályú  versenyzővel utazott Budapestre. A szombathelyi utánpótlás végül 6 aranyéremmel és két ezüsttel tért haza a fővárosból.

Márkus Erzsébet edző, Haladás-Vasjármű
“Nagyon örülünk ennek az eredménynek, mert akitől nagy csatában vártuk az aranyérmet, ők is nyertek. Tehát Pócs Réka és Geröly Lilla. Nekik küzdeniük kellett nagyon az éremért és így jött össze a 6 aranyérem. A két ezüstre pedig vártuk a gyerekeket.”

A szombathelyi gyerekek közül Pócs Réka eredménye emelkedik ki: nem csak a súlycsoportjában, hanem  a serdülő lányok abszolút versenyében is az élen végzett a Sinclair-pontszámítás alapján. Polgár Mirijam is alaposan kitett magáért: saját legjobbját megjavítva új korosztályos csúcsot ért el szakításban.

Polgár Mirijam súlyemelő, Haladás-Vasjármű
“Erre a versenyre egy hétig táborban készültünk, aztán egy hétig itthon. A versenyre nagyon-nagyon felkészültünk. Országos csúcsot sikerült szakítanom és beállítanom lökésben. A csúcsomat 2 kilóval sikerült megjavítanom. A következő versenyre is nagyon jól szeretnék felkészülni.”

A Haladás-Vasjármű súlyemelőire a következő időszakban több jelentős hazai és nemzetközi verseny vár. Antalovits Ferenc és Márkus Erzsébet tanítványai leginkább a május 5-én Szombathelyen megrendezésre kerülő Savaria-kupára készülnek.