Hírek

Szombaton a sakk fellegvárává vált Szombathely

2023. január 19., 19:20

A sportággal való ismerkedés, a versenyzési lehetőség és a FIDE-rapid (ejtsd: ?) érték változtatása egyaránt vonzó cél volt a résztvevőknek.

Szombaton a sakk fellegvárává vált Szombathely

A Haladás VSE ebben a szezonban is mindhárom osztályban indított csapatot, amelyek remekül teljesítenek. Ugyanakkor a szombathelyi szakosztály igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy az igazolt, valamint az amatőr sakkozók minél többször üljenek asztalhoz versenykörülmények között. A legutóbbi hétvégén egy Grand Prix sorozat állomása volt Szombathely, népes mezőnnyel. Fertőd, Levél és Pér után a Haladás Sportkomplexumban is egész napon keresztül kőkemény partik zajlottak.
 
Pergel László - szakosztályvezető, Haladás VSE
- Szombathelyen rendezzük meg a Tetra Grand Prix ötödik állomását. Ez egy tíz helyszínből álló grand prix sorozat. A Győr megyei Sakkszövetség és a Vas megyei Sakkszövetség közös rendezésében csináljuk. Mindig váltott helyszínen mennek ezek a Grand Prix-k. Igazából négy csoportban folyik a küzdelem. A legkisebb csoportokban óvodások, első osztályosok játszanak és onnantól korcsoportonként felmegy a csoportlétszám, a csoport korcsoportjai és a legnagyobbak között pedig a felnőttek játszanak. Így lehetőséget nyújtva az amatőr sakkozóknak is a különböző versenyeken való részvételre.

A Tetra Grand Prix versenyszabályzatát úgy alakították ki a szervezők, hogy plusz motivációval szolgáljon a nevezők számára. Nem véletlen, hogy a korábbi állomások után közel száz fős mezőny érkezett a szombathelyi erőpróbára. A legkisebbeket a sakk iránti kíváncsiság és a versenyzési lehetőség vonzotta, az idősebbek számára pedig FIDE-rapid érték növelésére is lehetőség volt a rendezvényen. A vasi színeket a Szombathelyi Sportiskola és a Haladás VSE kötelékébe tartozó igazolt versenyzők képviselték. Saját korcsoportukban elért kiváló eredményeiknek köszönhetően többen az élmezőnyből várhatják a versenysorozat következő állomását, amelynek a szomszéd vármegyei Kimle ad otthont.