Hírek

Szombaton baby vízilabda-tornát rendeznek a szombathelyi fedett uszodában

2012. november 30., 20:18

Ugyanakkor esély van arra, hogy jövőre a sportág junior világbajnokságának adjon otthont a vasi megyeszékhely. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület vezetői, edzői.

Szombaton baby vízilabda-tornát rendeznek a szombathelyi fedett uszodában

Az idei évtől az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület kezdeményezésére öt csapat részvételével baby-bajnokságot rendeznek. A szombati napon a vasi megyeszékhelyen tartják a soros fordulót, melyen a házigazda klub mellett az Eger, az Újpest, a Tatabánya és a BVSC korosztályos együttesei vesznek részt.

Fent Gergő edző, Aligátor VUS
"Ennek a bajnokságnak az az igazi célja, hogy minél több gyerek, minél több játéklehetőséget kapjon. Mert az a lényeg, hogy minél többet játszanak,  ebben a korcsoportban a játék számít. A fejlődés miatt is. Más részt ha van eredmény, ha van győzelem, akkor a gyerekek jól érzik magukat, akkor szívesebben edzenek és  nem lesz olyan monoton egy edzés sem."

A sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy Sopron városa lemondta a 2013-as junior vízilabda világbajnokság megrendezését. A tervek szerint Szombathely esetleg átvállalná a rendezést és augusztusban 16 korosztályos  válogatott csapat játékosai szállhatnának vízbe a Tófürdőn.

Juhász Tibor stratégiai tanácsadó, Aligátor VUS
"Foggal-körömmel szeretnénk. Természetesen ehhez a városvezetés is kell, és kell a szövetség is. Azokat a feltételeket teljesítenünk kell, amiket a nemzetközi szövetség támaszt felénk. Én úgy tudom, hogy a város mindent megtesz ezért. A városvezetés. Én bízom benne, hogy nem lesz semmi akadálya annak, hogy Szombathelyen legyen a világbajnokság."

Az AVUS baby-csapata eddig a bajnokságban négy  mérkőzést  játszott. A mérleg három győzelem és egy vereség.  A szombati napon a szombathelyi vízilabdáspalánták két meccset játszanak majd:  10 órakor az Eger, míg délben a BVSC gárdájával mérkőznek meg.