MNB
MNB - 2

Hírek

Szombaton elkezdődik az ellenzéki előválasztás

2021. szeptember 17., 12:52

Vas megye 1-es számú választókerületében - Szombathelyen és 11 környékbeli településen - három jelöltre voksolhatnak az állampolgárok: Czeglédy Csaba a Demokratikus Koalíció, Koczka Tibor az Új Világ Néppárt és Ungár Péter az LMP színeiben indul a jelöltségért. A győztes lesz a Fidesz képviselő-jelöltjének ellenfele a jövő tavaszi országgyűlési választáson.

 

Szombaton elkezdődik az ellenzéki előválasztás

Az előválasztáson hagyományos módon vagy online szavazhat minden nagykorú magyar állampolgár, akinek magyarországi állandó bejelentett lakhelye van. Szülői hozzájárulással azok a most még kiskorú állampolgárok is voksolhatnak, akik a 2022-es parlamenti választáskor már nagykorúak lesznek. Az első forduló szeptember 18. és 26. között zajlik, a második etapban, október 4-től 10-ig csak a miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni.

Az online szavazás az elovalasztas.hu-n történik, lakcímkártya, érvényes személyi azonosító okmány, stabil internettel rendelkező, videókamerával ellátott eszköz és e-mail cím szükséges hozzá.

A személyes szavazásnál lakcímkártyát és érvényes személyi azonosító okmányt kell felmutatni. A Szombathely Fő terén, a Szentháromság-szobornál felállított sátor lesz az állandó helyszín, itt reggel 8-tól este 6-ig lehet szavazni. Az Órásháznál szeptember 18-20. között, a Joskar-Ola lakótelepen a Mari ABC-nél szeptember 21-23. között, a Károly Róbert utcai szolgáltatóháznál pedig szeptember 24-től 26-ig áll majd a szavazósátor, ahol reggel 8-tól este 6-ig lesz lehetőség leadni a voksokat. A környező hat településre mozgóbusz érkezik, itt lehet majd szavazni a képernyőn látható helyszíneken és időpontokban. A szavazást nem közigazgatásban dolgozók, hanem civil aktivisták bonyolítják le.

Sé, Szabadság u. - szept. 18. 9-18 óra
Torony Felsőőri u. - szept. 19. 9-18 óra
Vaskeresztes, Fő u. - szept. 22. 15-18 óra
Pornóapáti, Fő u. - szept. 24. 15-18 óra
Nárai, Petőfi u. - szept. 25. 15-18 óra
Balogunyom, Petőfi u. - szept. 26. 15-18 óra