MNB - 2
MNB

Hírek

Szombaton este a jó hangulat jellemezte a Jótékonysági Rotary Bált és a Civil Bált is

2012. január 23., 15:56

Ez utóbbit a Civil Kerekasztal rendezte, az estén vidám farsangi hangulat kerekedett. A Rotary Bál lényege a szórakozás mellett a karitatív tevékenység  volt, hiszen jótékony célra ajánlották fel a rendezvény bevételét. A bálon a Kiss Sándor Művészeti Díjat egy testvérpár, Osztrosits Éva és Osztrosits Eszter vehette át, akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanulnak. Lakézi Gábort, Kiricsi Györgyöt és Mihalcsics Lászlót pedig Paul Harris-díjjal jutalmaztáka klubban végzett kimagasló tevékenységükért.

Szombaton este a jó hangulat jellemezte a Jótékonysági Rotary Bált és a Civil Bált is

Szombaton este a 12. Rotary Bált Palotással nyitotta meg a Lorigo tánccsoport. A rendezvény ezúttal is jótékony célt szolgál. Az est bevételéből a gencsapáti gyermekotthont egy nemzetközi diákcsereprogramot is támogatnak.

"A bál teljes bevételelét -mint ahogy az eddigi évekre visszamenőleg mindig-, a különböző jótékonysági tevékenységekre fordítottuk."

Az eseményen a klub egyik alapító tagjáról,  Kiss Sándor kétszeres Munkácsy-díjas szobrászművészről elnevezett művészeti díjat is átadták.

Süle Sándor, elnök Szombathelyi Rotary Club
"Az alapítótagunk tiszteletére hoztuk létre. Minden évben egy képző művészt vagy egy kiemelkedő fiatalkorú diákot megajándékozunk ezzel a díjjal és őnekik egy kimagasló tevékenységet kell elérnie abban a dologban, amiben ő reprezentatív."

A bálon három klubtagot is megjutalmaztak a klubban végzett kiemelkedő tevékenységükért a Rotary alapítójáról elnevezett Paul Harris-díjjal.

Szombaton este a civilek is báloztak. A programot a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület zenés-táncos műsora színesítette.

Kőszegfalvyné Pajor Klára, elnök, Szombathely Civil Kerekasztal
"Ezt a Civil Kerekasztal civil szervezeteknek és annak tagjainak szervezte. 75 fő szórakozik ma itt hajnalig."

A legkisebbektől az idősebbekig mindenki jól érezte magát. Voltak, akik már korábban is részt vettek a bálon.

Wachtler Sándor
"Már voltunk, az elsőn. A csapat többi része szerintem már többször is volt. Mi a másodikon vagyunk."

A Civil Bált ötödik alkalommal rendezték meg, és a kerekasztalt is éppen öt éve jegyezték be közhasznú egyesületként.