Hírek

Szoros meccsen győzött a Falco a Jászberény ellen

2012. november 12., 16:39

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság hetedik fordulójában a SZOVA-Trend Optika KC nagy küzdelemben 96:91 arányú győzelmet aratott a Jászberény gárdája ellen. A vasi sárga-feketék így továbbra is a tabella közvetlen élmezőnyében foglalnak helyet.

Szoros meccsen győzött a Falco a Jászberény ellen

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság hetedik fordulójának egyik slágermeccsét játszották az Aréna Savariában, ahol a négy győzelemmel és két vereséggel álló  SZOVA-Trend Optika KC fogadta a hasonló mutatókkal rendelkező Jászberény gárdáját. Meglepetésre a vendégek kezdték jobban a derbit, és főként Dramicanin találatainak köszönhetően 24:22-es vezetéssel zárták az első negyedet. A második tíz percben úgy nézett ki, hogy magára talál a vasi csapat: Kálmán triplája után a 15. percben már 32:28-ra vezettek a hazaiak. A folytatásban azonban ismét Földi Sándor együttese vette át az irányítást, így a nagy szünetre már ők vonulhattak két pontos előnnyel. A térfélcserét követően egy darabig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, ám a harmadik negyed végén már 76:68-ra vezettek a jászberényiek. Szerencsére akárcsak a Sopron elleni derbin, ezúttal is egy huszáros hajrának hála a sárga-feketék fordítani tudtak, és végül 96:91-re megnyerték a találkozót.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
"Ez után a meccs  után azt hiszem, hogy mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez a csapat miért 4 győzelemmel és két vereséggel állt a tabellán.  Emellett mi első sorban védekezésben nem tudtuk megvalósítani azokat a dolgokat a meccs nagy részében, amit szerettünk volna. Ennek következtében a Jászberény ritmusában játszottunk, ami nekünk nem annyira jó."

A SZOVA-Trend Optika KC újabb sikerének köszönhetően továbbra is a bajnokság élcsoportjában foglal helyet. A szombathelyiek a pontvadászat nyolcadik körében Kaposváron lépnek pályára szombaton 18 órakor.