Hírek

Tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek

2011. július 06., 11:23

Egy napos csapatépítő tábort szervezett a rendőrség a DADA programban résztvevő hátrányos helyzetű gyermekeknek Gyöngyösfaluban. A város különböző iskoláiból összegyűlt diákok játékos feladatokon keresztül elevenítették fel az idei évben tanultakat. Bár az esős időjárás befolyásolta a napi programot, a nap végére sikerült összekovácsolni a 27 fős csapatot.

Tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek

Míg délelőtt szórakoztató csapatépítő játékok, a délutáni órákban a kötélpálya használata várta a gyerekeket. Ehhez elsőként az előírásokat egyeztették.

A felszerelések felvétele után pedig megkezdődött az oktatás. A legtöbb gyerek még nem járt a kötélpályán, így volt aki nehézségekbe ütközött. Ebben a feladatban azt gyakorolhatták a diákok, hogy fontos a társaikra is odafigyelni.

Horváth Barbara
"Nemcsak a mi egészségünk fontos, hanem a barátainkért is felelősséget vállalunk."

A nap folyamán a feladatokban nemcsak a felelősségvállalás, hanem a közlekedésbiztonság, a média és a drog veszélye is megjelent. Ez utóbbitól a gyerekek is tartnak.

Lansek Kitti
"Legnagyobb veszélye ilyen szórakozóhelyeken van, mert ott úgy hallottam róla, hogy sokan próbálnak adni."

A mai nap fő célja azonban nem a tanulás, hanem a szórakozás volt.

Németh Andrea rendőr százados, D.A.D.A.-koordinátor
Ez egy csapatépítő tábor, jó hogy ez az egy nap csapatépítésre kevés, de úgy látom, hogy az itteni animátorok biztosítottak feladatokat a délelőtt folyamán, nagyon jó csapat alakult ki, nagyon jó kollektíva és a végére sikerült nekik együttműködni."


A tábort a szociális és a bűnmegelőzési bizottság is jelentős pénzösszeggel támogatta, így a gyerekek térítésmentesen vehettek részt a programokon.